Liquigas's Sylvester Szmyd of Poland, left, and Caisse d'epargne's Alejandro Valverde of Spain, right, climb toward the Mont Ventoux (Foto: LAURENT CIPRIANI/AP)
Liquigas's Sylvester Szmyd of Poland, left, and Caisse d'epargne's Alejandro Valverde of Spain, right, climb toward the Mont Ventoux (Foto: LAURENT CIPRIANI/AP)

Kaggestad vurderer Tour-etappene

- Det var på dette fjellet en av datidens best syklister, Tom Simpson, stupte død i bakken i 1967.

TV 2 Sportens sykkelekspert Johan Kaggestad har sett nærmere på de 21 etappene i årets Tour de France.

- Arrangøren gjorde positive endringer på rittet og løypas utforming i fjor, og har tatt nye steg i år. Nest siste etappe i år er en knallhard fjelletappe, som ender oppe på Mont Ventoux, som kanskje mer enn noe annet fjell i Tour de France kan skilte med en dramatisk historie, sier Kaggestad, som også er fornøyd med at det i år heller ikke er bonussekunder.

Her kan du se nærmere på alle etappene og lese Johan Kaggestads vurderinger av dem.

Krevende start
Lørdag 4. juli er det start med tempoetappe i Monaco. Den blir ikke enkel å hanskes med og sammelagtfavorittene må være på hugget fra første tråkk.

- En meget krevende tempoetappe møter rytterne allerede første dagen. Høydeforskjellen er 200 meter på de første 7,5 kilometerne. USAs nasjonaldag – havner trøya på Leipheimer eller Armstrong, spør Kaggestad.

Les også: Her rytterne som sykler Tour de France

Vinn sykkel etter hver etappe: Spill Tourmanager her!

Sendeskjema for Tour de France finner du her.

Den sjuende etappen fra Barcelona til Arcalis i Andorra er rittets første fjelletappe.

- En meget krevende etappe, som i tillegg er rittets lengste. Touren avgjøres ikke på denne etappen, men mange vil forsvinne ut av favorittgruppa, tror TV 2s ekspert.

Spenning til siste slutt
Det er den nest siste etappen det knyttes størst spenning til. Der venter den knallharde stigningen opp legendariske Mont Ventoux.

- Det var på dette fjellet en av datidens best syklister, Tom Simpson, stupte død i bakken i 1967. Rittets regi er slik lagt opp at det kan være så mange som 4-5 ryttere som har mulighet til å vinne Touren før dagens etappe. Et av de mest spennende øyeblikk i idrettsåret 2009 vil utspille seg i kampen mot toppen på 1912 moh, sier Johan Kaggestad.

Tour de France (Foto: Lise Åserud/Scanpix/TV
  2)
Tour de France (Foto: Lise Åserud/Scanpix/TV 2)

Kom i Tour-stemning med denne videoen:

326558