Forlater taushetsløftene til Jackson

Skal man tro på alle Michael Jacksons «nære venner» som uttaler seg til media, når popkongen var kjent for å kjøre strenge avtaler med taushetsløfter?

Ifølge kilder som jobbet for Jackson inntil nylig, måtte alle hans ansatte skrive under på avtaler med taushetsløfter – for å forhindre at nære medarbeidere skulle røpe ting om ham, melder nettstedet til NBC.

Avtalene skal ha vært så nøye, at man ikke engang fikk si navnet hans til en annen person dersom Jackson ikke selv var til stede i rommet. En kilde sier: – Det kan være grunnen til at personen som ringte inn til 911, sa at «vi har en gentleman her som trenger hjelp», og ikke at «Michael Jackson trenger hjelp».

En annen ansatt, som undertegnet sin avtale så sent som høsten 2008, sier at den forhindret Jackson-ansatte også fra å snakke om ham etter hans død.

Men nå snakker hans nærmeste medarbeidere den siste tiden nærmest fritt ut – og kanskje skyldes det ikke at Jackson har endret taushetsavtalen, spekulerer msnbc.com, som mener løsmunnetheten heller skyldes en forvissning om at ingen vil forfølge dem for det.

– Familiens advokater er mer opptatt av å finne ut omstendighetene rundt dødsfallet, enn av å rettslig forfølge folk som bryter sitt taushetsløfte, sier en venn av familien. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2