Edwin van der Sar  (Foto: ALAN CROWHURST/EPA)
Edwin van der Sar (Foto: ALAN CROWHURST/EPA)

Van der Sar legger opp ved sesongslutt

Manchester Uniteds sisteskanse Edwin van der Sar legger keeperhanskene på hyllen ved sesongslutt.

Veterankeeperen skal ha bestemt seg for å legge opp ved slutten av neste sesong. Avgjørelsen er tatt i samråd med familien.

38-åringen vil gi manager Sir Alex Ferguson beskjed om sin avgjørelse når sesongoppkjøringen starter i begynnelsen av juli, skriver The Sun.

- Foster blir førstevalget
Den landslagsaktuelle engelske keeperen Ben Foster forventes å bli satset på som førstevalget mellom stengene når van der Sar legger opp.

26-åringen har allerede vært med i den engelske landslagstroppen, til tross for at han er Uniteds tredjevalg for øyeblikket.

- Edwin har vurdert sine muligheter etter hver sesong, og mener dette blir hans siste år. Han er imidlertid fast bestemt på å avslutte karrieren på topp, sier en United-kilde til The Sun.

Best siden Schmeichel?
Nederlandske van der Sar ble solgt til Manchester United fra Fulham den 1. juni 2005 i en overgang som ble rapportert å være verdt ca 2 millioner pund, men overgangssummen ble aldri offentliggjort. Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson regner ham som den beste keeperen i klubben siden Peter Schmeichel.

Keeperen har også spilt for Ajax og Juventus tidligere i sin karriere.