Jussi Veikkanen  (Foto: BERND THISSEN/EPA)
Jussi Veikkanen (Foto: BERND THISSEN/EPA)

Francaise des Jeux : Om laget 2009

Det franske nasjonallotteriet står som hovedsponsor bak Marc Madiots Francaise des Jeux. Laget ble grunnlagt i 1997 og har profilert seg som et fransk lag med fortrinnsvis unge stjerner. Men det er utlendinger som har stått for de største triumfene. Australske Bradley McGee syklet i gult i 2003, mens Sprinter Baden Cooke kapret det grønne tekstilet samme år.
I 2009 er trofaste Sandy Casar (30) det store håpet; mannen som i 2007 krasjet med en hund, men likevel vant etappen.
Laget mangler én mann, disse åtte er tatt ut: Sandy Casar, Jérôme Coppel, Anthony Geslin, Yauheni Hutarovich, Sébastien Joly, Christophe Le Mével, Benoît Vaugrenard and Jussi Veikkanen.

Mads Kaggestads vurdering av Francaise des Jeux:
Sponsoren har satset på laget siden 1997. To ganger Paris-Roubaix-vinner Marc Madiot er feltets mest engasjerte sportsdirektør. Trass i at de mangler en klar ener så er laget mer spennende enn på lenge. Laget er satt sammen av allroundryttere med angrep og utbruddsforsøk som sin styrke. Imponerende med Sebastian Joly. Den tidligere Credit Agricole-rytteren kom tilbake i fjor etter et avbrekk grunnet testikkelkreft. Anthony Geslin ble nummer tre i VM i Madrid i 2005 og har hatt en flott sesong i år. Geslin blir sammen med hviterusseren Hutarovitsj lagets duo på de etapper hvor feltet kommer samlet til mål. Le Mevel, Roy og Veikkanen er alle gode klatrere, som med offensiv sykling kan sette farge på harde fjelletapper. Er allikevel spent på den unge finnen Jussi Veikkanen. Han har allerede deltatt i årets Italia og Sveits rundt. Det kan bli tøft for finnen med nok et treukersritt så tett. Se opp for Sandy Casar som har potensial til å bli topp 15 sammenlangt og vinne etapper. Casar er kapteinen på det franske laget.