Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen lyktes endelig med å vinne en Tour de France-etappe i fjorårets ritt. Seieren inn i Foix har for lengst skrevet seg inn i norsk idrettshistorie, både på grunn av den spennende innspurten, Arvesens imponerende fightervilje og ikke minst TV 2-duoen Christian Paasche og Johan Kaggestads euforiske kommentering.

Arvesen vil i år delta i sin femte Tour, og har nok en gang rollen som hjelperytter i Saxo Bank. Eresfjordingen viste stor kjørestyrke i fjellene i fjorårets ritt, og det forventes at han skal gjøre det samme i år.

Arvesen har uttalt at han vil prøve å få for en ny etappeseier, hvis han får sjansen. Som fersk norsk mester på fellesstart, vil for øvrig 34-åringen bære rødt, hvitt og blått over skuldrene også denne Tour-sommeren.

Arvesen er for øvrig en av Norges mest profilerte syklister gjennom tidene. Eresfjodingen startet proffkarrieren i Asics i 1998. Siden gikk turen til Riso Scotti (1999), Amica Chips (2000), Team Fakta (2001-03) før han gikk til Team CSC i 2004.

Kurt-Asle fikk sitt store gjennombrudd da han ble verdensmester på landevei i U23-VM i 1997. Han har flere NM-gull, og har deltatt i alle de tre store etapperittene. 33-åringen har to etappeseirer i Giro d'Italia (2003 og 2007), samt én etappeseier fra Tour de France anno 2008.