REUTERS/Charles Platiau (FRANCE SPORT CYCLING)
REUTERS/Charles Platiau (FRANCE SPORT CYCLING)

Team Saxo Bank : Om laget 2009

Sponsorproblemene har stått i kø for Bjarne Riis den siste tiden. Når i tillegg Carlos Sastre har stukket av til Thor Hushovds Cervelo-lag, ser årets Saxo Bank-lag svakere ut enn i fjor. Men for all del, det danske laget har en av sykkelsportens mest spennede ryttere i Andy Schleck. Pallen var nær i fjor, kanskje er 2009 året yngstebror fra Luxembourg tar steget opp blant de virkelig store.
Den sveitsiske OL- og tempokongen Fabian Cancellara må heller ikke glemmes, men formen har ikke vært til å skrive hjem om så langt i år. Arvesen med i troppen med et nødskrik.
Årets ni ryttere: Kurt-Asle Arvesen, Fabian Cancellara, Stuart O'Grady, Gustav Larsson, Andy Schleck, Fränk Schleck, Chris Anker Sørensen, Nicki Sørensen og Jens Voigt.

Mads Kaggestads vurdering av Saxo Bank:
En lettelse at vår mann Kurt Asle ble tatt ut trass spekulasjoner om at det motsatte kunne skje. Med den norske mesterskapstrøyen på skuldrene håper vi på en reprise av fjorårets bragd! Kurt Asle sin rolle er hovedsakelig å være hjelperytter og dirigent for sitt sterke lag. Mannskapet stiller sterkt med en blanding av tempostyrke, klatreegenskaper og rutine. Under ledelse av Bjarne Riis vil de være en sterk miks. Spennende å se om Schleck-brødrenes talent resulterer i to topp sammenlagtplasseringer. Hvem av de to blir best, yngstemann Andy eller Fränk? Med Cancellara i form og brødrene Schleck i angrep, vil Saxo Bank sette betydelig farge på rittet. Se også opp for Jens Voigt. Den tyske veteranen kan alt. Kjøre tempo, klatre, gå i brudd og spurte! Voigt blir en viktig brikke i det danske laget.