Astrid Uhrenholdt Jacobsen  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Sparer ikke på noe for å få Astrid OL-klar

Landslagsledelsen er optimister med tanke på OL-formen til uheldige Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Skiforbundet kommer til å sette inn de ressurser som er nødvendig for å få Astrid Uhrenholdt Jacobsen klar til OL i Vancouver i februar. 22-åringen slipper ryggoperasjon, men må gjennom både albue- og kjeveoperasjon.

- Det er lenge til OL, så det behøver ikke å ha all verdens betydning om Astrid må ta et treningsavbrekk nå. Dessuten er det slik at hun ikke kommer til å bli helt uten aktivitet i den perioden hun må bruke på å bli helt frisk etter uhellet lørdag, sier sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Det var på en treningstur lørdag at Astrid Uhrenholdt Jacobsen veltet på sykkel. Hun pådro seg små brudd i rygg, kjeve og albue. Etter først å ha blitt undersøkt på sykehuset i Lillehammer, ble hun fraktet videre til Ullevål universitetssykehus i Oslo, og der har hun ligget til utredning gjennom helgen.

Mandag ble det klart at Uhrenholdt Jacobsen må gjennom operasjon i kjeven og albuen. Kjevebruddet vil bli operert mandag, albuen tirsdag. Derimot slipper langrennsjenta operasjon i ryggen.

- Bruddet i ryggen ser derimot penere ut enn først antatt, og hun vil ikke bli operert i ryggen, opplyser landslagslege Hans Petter Stokke i en pressemelding.

Uhrenholdt Jacobsens personlige trener, Dag Kaas, er helt på linje med Skinstad og sier at et lite avbrekk på sommeren ikke trener å være noe problem. (©NTB)