Kathrine Maaseide Dahl Andersen og Janne Kongshavn  (Foto: Alf Ove/SCANPIX)
Kathrine Maaseide Dahl Andersen og Janne Kongshavn (Foto: Alf Ove/SCANPIX)

Maaseide/Kongshavn vant thrilleroppgjør

Klare for 16-delsfinale og én seier unna gruppeseier.

Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn måtte gi absolutt alt for å slå ukrainerne Galina Osjejko og Svetlana Baburina i sandvolleyball-VM mandag.

Nå er det bare en seier som skiller de norske jentene fra gruppeseier. De er allerede klare for 16-delsfinale, men om de slår østerrikerne Doris og Stefanie Schwaiger onsdag, går de videre som gruppevinner.

De gjorde det spennende og måtte virkelig slite for å slå ukrainerne mandag. Til slutt ble det 2-1 (22-20, 15-21, 18-16). Spillet svingte fra topp til bunn, og etter kampen var Maaseide og Kongshavn samstemte i at seieren smakte, men deler av spillet er de ikke fornøyde med.

I det første settet lå de norske jentene fire bak på stillingen 9-13. De samlet seg og gikk opp til 19-15 ledelse, men ukrainerne ga seg ikke og klarte å utligne til 20-20. Kampen sto og vippet, men den vippet i norsk favør, og første sett endte 22-20. I det andre settet var ukrainerne best og vant 21-15, men i det tredje og siste settet ble det ny spenning.

Maaseide og Kongshavn lå under med 1-5 etter de første ballene. De var ikke foran før på stillingen 15-14, men i avslutningen var de best og sikret 18-16 i det avgjørende settet. Dermed vant de også kampen.

Maaseide/Horrem ute av VM
Bjørn Maaseide og Iver Horrem ble utspilt i sin kamp. Dermed er mesterskapet på hjemmebane over for paret.

De to står med to tap etter to kamper. Mandagens nederlag var ekstra tungt å svelge. Amerikanerne Brad Lucena og Nick Keenan var overlegne i førstesettet og vant 21-10. Seieren ble sikret med 21-19 i annetsettet.

- Det var ikke på denne måten jeg ønsket å fyke ut av VM på hjemmebane, men dessverre er idretten slik. Vi spiller totalt uten selvtillit og da er vi sjanseløse på dette nivået, sa Maaseide til aftenbladet.no.

Maaseide konstaterte også at han aldri kommer til å spille i Stavanger igjen. Men veteranen vil ikke legge opp riktig ennå.

- Jeg ønsker å være en hjemmeværende reserve for spillere som reiser rundt i verdensserien. Hvis jeg kan hjelpe noen unge spillere til å få erfaring på dette nivået, så gjør jeg det gjerne, sa han. (©NTB)