Vil ha barna, spurte etter penger

Michael Jacksons mor ønsker nå omsorgen for de tre barna hans. Men deres tidligere barnepike kommer med sterke påstander om hvordan moren reagerte rett etter sønnens brå død.

Barnepiken snakket i helgen ut med kjendisjournalisten Daphne Barak, som var i ferd med å intervjue henne i forkant av London-konsertene da nyheten om dødsfallet nådde dem. I The Times, som kjøpte det omfattende intervjuet, beskrives det hvordan Jackson-familien – så vel som Nation of Islam – rykket raskt inn i vakuumet som oppsto etter popkongens død.

Det var Michael Jacksons egen mor, Katherine, som ringte Grace fra huset hans tidlig fredag. Ifølge barnepiken forløp samtalen slik: «Grace, barna gråter. De spør etter deg. De kan ikke tro at faren er død. Grace, du husker at Michael pleide å gjemme penger rundt i huset. Jeg er her nå. Vet du hvor de er?».

– Jeg bad henne se i søppelposene og under teppene. Men kan du tro dette? Kvinnen mistet sønnen sin bare timer tidligere, og så ringer hun meg for å spørre etter pengene? sier Grace Rwaramba, og sier at Jacksons mor ikke lot henne få snakke med barna til tross for det hun sa.

Det er ikke første gang at Rwaramba fortviler over at hun holdes borte fra barna, som hun har kjent siden hun «tok dem i armene den første dagen av deres liv» og omtaler som «mine babyer». Allerede kort tid etter at hun fikk sparken av Michael Jackson for få uker siden, begynte hun å bekymre seg:

– Jeg får telefoner om at de ikke tas hånd om. At ingen gjør rent rommene deres, fordi han ikke har betalt husholdersken, sa hun da, ifølge The Times. Ifølge den tidligere barnepiken likte ikke Michael Jackson at hun fikk et for nært forhold til barna hans. Da pleide han å sende henne vekk. Hun forteller også at barna ikke likte maskene som faren ville ha dem til å bruke når de var ute, og at hun pleide å «miste» eller «forlegge» dem når de var på reisefot.

Etter at Grace fikk sparken, kom det en kvinne fra organisasjonen Nation of Islam og tok hånd om Prince Michael I (12), Paris (11) og Prince Michael II (7). (©NTB)

Mer innhold fra TV 2