Rosenborg  (Foto: Scanpix/SCANPIX)
Rosenborg (Foto: Scanpix/SCANPIX)

Her er Hamréns suksessoppskrift

Erik Hamrén mener kosthold er like viktig som trening.

Søndag headet Rade Prica inn Rosenborgs seiersmål mot Vålerenga to minutter på overtid.

- Vi maler på og gir oss aldri. Vi sliter ut motstanderne og har krefter igjen til en sluttspurt. Derfor scorer vi mye i slutten av kampene, akkurat nå føles det ut som om vi er et tog som går og går, sier Rade Prica til TV 2 Sporten. Det hjelper fint lite hvis du har en stall bestående av «Ferraris» og du tanker med diesel...

- Å spise riktig er like viktig som trening
En del av årsaken til Rosenborg-suksessen er kosthold.

Trener Erik Hamréns fokus på riktig kosthold fikk mye oppmerksomhet da han var trener i Danmark. Noe av det første han gjorde da han overtok Rosenborg var å innføre det samme kostholdsprogrammet til trønderne. Nå får de betalt.

- Å spise riktig er like viktig som trening. Det hjelper fint lite hvis du har en stall bestående av «Ferraris» og du tanker med diesel, så hva du bruker som drivstoff er fryktelig viktig, sier Hamrén til TV 2 Sporten.

Les også: Prica: - Har gjort mange «snygga» mål
Les også: Iversen reagerte på Panzer-holding
Les også: Prica sikret RBK-seier på overtid

Prica som er godt vant til Hamréns fokus på kost fra tiden i Aalborg mener i likhet med sin landsmann at riktig mat har stor betydning når man skal stå hele kampen ut.

- Alle fotballspillere har jo et forhold til hva man kan spise og ikke spise før kamp. Det som er spesielt er vel at vi har bedre kunnskap om det og lever etter Hamréns prinispper hver dag, sier Prica.

Sprer budskapet til skoleelever
Prica og lagkameratene brukes nå aktiv for å spre budskapet om sunt kostholdt til blant annet skoleelever.

- Spillerne er ofte store forbilder for barn og unge, og kan komme med et godt budskap. At spillerne lærer seg å stå foran en forsamling å prate er også utviklende, sier sportssjef Erik Hoftun.