Mikel Astarloza  (Foto: ROBERT PRATTA/REUTERS)
Mikel Astarloza (Foto: ROBERT PRATTA/REUTERS)

Euskaltel-Euskadi : Om laget 2009

Forvent en oransje eksplosjon i fjellene i årets Tour de France. Mikel Astarloza er kanskje ikke regnet som sammenlagtfavoritt, men ettersom Samuel Sanchez ikke sykler årets ritt, hviler det meste på spanjolens skuldre i år. I hvert fall hvis Euskaltel-Euskadi skal kjempe om gult.
Det baskiske laget har gjort karriere av å kjøre aggressivt i fjellene, så spørs det som laget er like godt komponert når tempoetappene skal overvinnes.
Foruten Astarloza er unge, lovende Anton en mulig kandidat til en etappeseier, sammen med som Egoi Martínez, Amets Txurruka og Gorka Verdu. Sprinteren Kolde Fernandez debuterer og vil forhåpentligvis tilføre Euskaltel-Euskadi mer enn kun fjellstyrke. Haimar Zubeldia er borte siden 2008.

Mads Kaggestads vurdering av Euskaltel-Euskadi:
Uten Sanchez, som satser på Vueltaen, og Zubeldia, som er gått over til Astana, står laget igjen med Mikel Astarloza som kaptein for fjelletappene og sammenlagt. Astarloza har niende plass som beste fra Touren i 2007. De har gode klatrere som vil satse på etappeseier og poeng i bakkekonkurransen. Følg med på Igor Anton, Egoi Martinez, Amets Txurruka og Gorka Verdugo. Alle er gode klatrere og ville sette press på konkurrentene med sine angrep i fjellene. Baskerne sender også en god avslutter til Touren. Koldo Fernandez vinner sjeldent, men er ofte høyt på resultatlisten når feltet kommer samlet til mål.