Byer 19 : Bourgoin-Jailleu > Aubenas

19_DEP
19_DEP
Bourgoin-Jallieu
Bourgoin-Jallieu, med sine 24.000 innbyggere, ligger strategisk plassert mellom storbyene Lyon og Grenoble, i hjertet av Rhône-Alpes-regionen. Med 72 klubber og sportsforeninger med 10.000 lisenstakere er idrett en av byens signaturer. Olympisk mester i boksing 2000 og verdensmester i lett fluevekt Brahim Asloum, rugby-spilleren Stéphane Glas og håndballspilleren Stéphane Stoecklin er alle hjemmehørende i byen, og rugby-klubben CS Bourgoin-Jallieu er byens flaggskip. Bourgoin-Jallieu er også berømt for deres «intelligente» tekstiler og er markedsledende produsent av solenergi-paneler.
Byens kulturelle alibi opprettholdes gjennom arrangementet Electrochoc-festivalen, hvor ulike former for elektronisk musikk kombineres, og «Objet Dard» - et monument reist av kunstneren Bertrand Lavier for å hedre den fargerike forfatteren Frédéric Dard.
19_ARR
19_ARR
Aubenas
Aubenas, med et innbyggertall på 13.000 og utsikt over Ardèche-dalen, drar nytte av det milde sydlandstemperamentet. Om sommeren bader byens skatter i solskinnet, og fanger oppmerksomheten til de som besøker byen til Montlaur-dynastiet. Dynastiet regjerte i byen fra 1084 til 1441 og utgjorde opprinnelsen til den økonomiske utvidelsen av Aubenas, men stod også for den sosiale og materielle utviklingen av byens innbyggere. I over ti århundrer har slottet ruvet over byen og står i dag igjen som byens største historiske arv. Plassert ved kanten av Monts d’Ardèche naturpark tilbyr Aubenas en herlig variasjon av lukter og smaker. Hver lørdag oppslukes gågatene av de vidunderligste dufter fra markedet. Det er et av de vakreste markedene i utkanten av Provence, og nylig ble det utvidet til også å inkludere organiske produkter. Tilhengere av gourmetmat vil ikke bli skuffet av tilbudet fra det lokale kjøkkenet. Oppdag Aubenas, opplev et eksepsjonelt sted å vandre, besøk og sett pris på kunsten å nyte livet i Ardeche.