Byer 5 : Le Cap d'Agde > Perpignan

05_DEP
05_DEP
Le Cap d’Agde
Le Cap d'Agde består av 14 kilometer med fine sandstrender og grøntområder perfekte for fritidsaktiviteter som tennis, golf, dykking og vannsport. Byen Agde, som ligger et steinkast unna, er fordypet i 2600 år med historie. Den ble grunnlagt i det femte århundre før Kristus av antikkens grekere som ga byen navnet Agathé Tyché.
Le Cap d'Agde, som har 25 000 innbyggere utviklet seg til å bli et populært turistmål på 70-tallet. Du finner også en egen nudistlandsby der. To kilometer med strand, campingplass, leiligheter, barer, butikker og restauranter kun for praktiserende nudister.
05_ARR
05_ARR
Perpignan
Perpignan er en kommune og administrativ hovedstad Pyrénées-Orientales i Sør-Frankrike. Byen, som har rundt 117 000 innbyggere, ligger tett opp til den spanske grensen. Byen er vibrerende og urban og har som mål om å være den første byen i Europa som bruker 100 prosent fornybar energi. Perpignan sies å forhekse sine besøkende, blant annet med utallige festligheter som mikser tradisjon med festivaler i alle sjangre.