Byer 6 : Girona > Barcelona

06_DEP
06_DEP
Girona
Girona har rundt 90 000 innbyggere og er hovedstaden i provinsen med samme navn. En tallrik jødisk befolkning bodde i Girona fra 800-tallet frem til de ble forvist fra Spania i 1492. Den jødiske bydelen er et nydelig virvar av trapper og smug, og er en av de best bevarte og særpregede jødiske bydeler i Spania. Byens katedral og dens nav er den mest omfattende utfoldelse av gotisk arkitektur man noensinne har sett. Girona er en universitetsby som arrangerer en rekke musikk- og teater-festivaler.
06_ARR
06_ARR
Barcelona
Med sine 1,6 millioner innbyggere er Barcelona Spanias nest største by etter Madrid og den største byen i Katalonia. Den er også hovedstad i Katalonia I tillegg til å være folkerik er kystbyen også et yndet turistmål. Barcelona har en rik kulturarv, blant annet flere arkitektoniske verker av Antoni Gaudí og Lluís Domènech i Montaner som står på UNESCOs verdensarvliste. Barcelona er fødeby for kunstnerne Joan Miró og Antoni Tàpies. Byen arrangerte sommer-OL i 1992, og er hjemby for et av verdens mest meritterte fotballag, FC Barcelona.
En av de mest kjente severdighetene i Barcelona er katedralen Sagrada Familia. Den ble påbegynt i 1882 av Gaudí og er fortsatt ikke ferdig. Barcelona er en by som er stolt av sine høyder. I nord finner man Sierra de Collserola, en grønn lunge i byen. Midt i bykjernen ligger Montjuïc-høyden, der bygninger fra 30-tallet og konstruksjoner fra olympiaden i 1992 smelter sammen med parker og hager hvor innbyggerne drar for å slappe av og nyte byen.