Alberto Contador (Foto: STRINGER/SPAIN/REUTERS)
Alberto Contador (Foto: STRINGER/SPAIN/REUTERS)

- Contador får bare to sjanser til å vise at han er sjef

Tour-sjef Christian Prudhomme vil gjerne være flue på veggen hos Astana.

Prudhomme har vært sjef for Tour de France siden 2005 og har markert seg med sterke meninger.

Franskmannen har vært nokså kjølig til Lance Armstrongs comeback og følger nå maktkampen i Astana, der 2007-vinner Alberto Contador sykler sammen med Armstrong, med stor interesse.

Contador-Armstrong-konkurransen er blitt sammenlignet med Bernhard Hinault mot Greg LeMond i 1986. Da vant LeMond på tross av angrep fra sin franske lagkamerat.

Se Tour de France på TV 2 og her på tv2sporten.no fra lørdag 4. juli. I år også i HD både på nett og TV.

Må vise seg frem fra start
I Astana er Contador kaptein på papiret, men både Lance Armstrong og Levi Leipheimer vil forsøke å vise seg som sterkest så tidlig som mulig for å tilkjempe seg lederrollen i laget.

- Jeg hadde elsket å være en flue på veggen og kunne sett hva som vil skje på innsiden av Astana. Contador har bare en uke, og egentlig to etapper, på å vise at han er sjefen i sitt eget lag, slår Christian Prudhomme fast overfor Reuters.

Den første etappen er den kuperte tempoen på rittets aller første dag. De 15,5 kilometerne i Monaco virker å passe perfekt for Contador, som har vist dødelig form på tempoer denne sesongen. Senest i helgen ble han spansk mester i øvelsen på overlegent vis.

Det er også ventet at Contador vil vise seg frem på etappe sju, som ender med en utenforkategoristigning opp til Arcalis i Pyreneene.

Christian Prudhomme (Foto: IAN LANGSDON/EPA)
Christian Prudhomme (Foto: IAN LANGSDON/EPA)

Lance på rekognosering
Lance Armstrong har trent i fjellene rundt Aspen i forkant av Touren, men er nå i Frankrike og i dag rekognoserte han den andre tempoetappen i Annecy.

- Jeg føler meg sterk nok til å vinne. Det blir jevnt, tre til en i odds, har amerikaneren sagt til radiostasjonen Europe 1.

Men Contador må også passe på andre enn egne lagkamerater. Kjempesterke Denis Mentsjov (Rabobank), Cadel Evans (Silence-Lotto), Andy Schleck (Saxo Bank) og fjorårsvinner Carlos Sastre (Cervélo) er alle klar for å gi alt for å vinne Tour de France.