BLE IKKE TRODD: Magnus Hedman var Chelseas fjerdekeeper i 2006. Nå er den svenske keeperlegenden dømt for kjøp av seksuelle tjenester.  (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
BLE IKKE TRODD: Magnus Hedman var Chelseas fjerdekeeper i 2006. Nå er den svenske keeperlegenden dømt for kjøp av seksuelle tjenester. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Svensk keeperlegende dopingtiltalt

Magnus Hedman nekter for å ha brukt anabole steroider.

13. mai ble den svenske keeperlegenden Magnus Hedman arrestert av politiet, mistenkt å ha kjørt bil ruspåvirket.

Det ble ikke funnet noe dop på keeperen, men det ble tatt blod- og urinprøver. Nå har resultatet kommet og blodprøvene viste spor av det anabole steroidet Stanozolol.

Nå er 36-åringen tiltalt og må møte i tingretten. Jeg kan ikke si at jeg har brukt doping bare for å få slutt på dette

- Ettersom han nekter for det i politiavhør blir det tiltale, sier aktor Jenny Clemedtsson, til Expressen.

- Tar kampen
Stanozolol er det samme preparate som felte sprinteren Ben Johnson etter OL i 1988, men ettersom Hedman har lagt opp er det lovens lange arm som først og fremst er ute etter ham.

Hedman hevder dopingsporene kommer fra et amerikansk kosttilskudd, og sier han aldri har tatt doping med viten og vilje.

LANDSLAGSKEEPER: Magnus Hedman depper etter å ha blitt slått ut av EM i 2000 etter et 2-1 tap for Italia.  (Foto: Wiklund, Anders/SCANPIX)
LANDSLAGSKEEPER: Magnus Hedman depper etter å ha blitt slått ut av EM i 2000 etter et 2-1 tap for Italia. (Foto: Wiklund, Anders/SCANPIX)

- Jeg kan ikke si at jeg har brukt doping bare for å få slutt på dette. Derfor tar jeg det til retten. Jeg får ta den kampen. Jeg er kjempeskuffet over at det har blitt slik, sier Hedman.

I et par bukser som tilhører fotballspilleren ble det funnet 55 Stanozolol-tabletten, men de har ikke blitt knyttet til Hedman.

- Om det har vært en mistanke der har politiet avskrevet den, sier Jenny Clemdtsson.

Hedman risikerer bøter dersom han blir dømt.

Gjorde sjokkcomeback for Chelsea
Keeperen begynte spilte i AIK fra 1990 til 1997, før turen gikk til engelsk fotball og Coventry. Der spilte han i fem år, før han dro til Celtic. Der spilte han fra 2002 til 2005, med unntak av et låneopphold i italienske Ancona.

I 2006 gjorde han overraskende comeback for Chelsea, for å bli José Mourinhos fjerdekeeper.

Hedman spilte også 58 landskamper for Sverige og har også jobbet som fotballekspert for svensk TV 4.