Alonso reddet Spania i prøve-VM

Men Sør-Afrika holdt de spanske stjernene til ekstraomganger.

Xabi Alonso  (Foto: Paul White/AP)
Xabi Alonso (Foto: Paul White/AP)

Spania hadde problemer mot Sør-Afrika i kontinentcupens bronsekamp, men Xabi Alonso sørget for spansk 3-2-seier i annen ekstraomgang.

- Det var en fin måte å glemme tapet mot USA på, sa Spanias landslagssjef Vicente del Bosque etter den dramatiske bronsekampen.

Europamestrene fikk ingen enkel motstand i vertsnasjonen Sør-Afrika. Spania, som fikk sin rekordrekke på 15 seirer og 35 kamper uten tap stoppet av USA i semifinalen, så faktisk lenge ut til å tape igjen etter at innbytter Katlego Mphela førte sørafrikanerne opp i 1-0 etter 73 minutter.

Men to lynkjappe mål av innbytter Dani Güiza rett før ordinær tid satte Spania i en 2-1-ledelse. Dermed trodde hjemmepublikum at spanjolene ville vinne og begynte å forlate stadion.

Det var imidlertid for tidlig å avskrive Sør-Afrika. To minutter på overtid fikset målscorer Mpehla ekstraomganger med å skyte et nydelig frispark i mål bak keeper Iker Casillas.

I første ekstraomgang var begge lag nær ved å gå opp i ledelsen. (©NTB)