Astrid Uhrenholdt Jacobsen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Uhrenholdt Jacobsen stygt skadet i sykkelulykke

Langrennsjenta Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) til sykehus med brudd i ryggen.

Sykkelulykken skjedde på landslagets treningsleir på Sjusjøen, melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

Det var på landslagets siste økt at kvinnelandslaget var på sykkeltur innover mot Hornsjø. Jacobsen gikk overende da hun skulle svinge til høyre i et kryss på en grusvei lørdag formiddag.

22-åringen ble raskt fraktet til Lillehammer sykehus. Etter undersøkelser på sykehuset på Lillehammer ble det konstatert kjevebrudd, brudd i albuen og et brudd i ryggen.

I kveld blir hun overflyttet til Ullevål sykehus for videre undersøkelser.

Det er ikke tvil om at langrennsstjernen har vært uheldig. Legestudenten slet med en akillesskade før forrige sesong, og var tilbake i full trening, og imponerte nylig under sykkelrittet Lillehammer – Oslo. Der syklet hun inn til sterke 5.03 timer, og sprintverdensmesteren fra Sapporo-VM var skikkelig i gang med OL-oppkjøringa.

- Ergerlig
Landslagstrener Egil Kristiansen var med på treningsturen og fulgte med Astrid til sykehuset. Han ville gjerne avsluttet samlingen på en bedre måte – enn dette. Kristiansen lå blant de første i «tåget» da ulykken inntraff.

Han ble fortalt av de andre jentene på laget at Astrid antagelig har trykket for hardt på forbremsen for deretter å ha stupt over styret på terrengsykkelen. Der ble hun liggende. Astrid benyttet som alltid hjelm under treningsturen.

- Jeg synes dette er fryktelig surt og veldig ergerlig. Astrid var skikkelig på tur, også skjer dette. Men vi skal gjøre alt for å henne tilbake, sier landslagstreneren.

Sportssjef Åge Skinstad føler med ulykkesfuglen.

- Dette er selvfølgelig utrolig synd, og det var et hendig uhell. Men vi har et veldig godt støtteapparat, og skal gjøre alt vi kan for å hjelpe henne i denne situasjonen som har oppstått, forteller han.

Landslagets lege, Hans Petter Stokke, sier at skaden vil bli nærmere vurdert det neste døgnet på Ullevål sykehus, men at det er for tidlig i dag til å si noe mer ettersom skadeomfanget foreløpig er uvisst.

- Vi vet ikke hvor lang tid det kan ta før hun kan være tilbake, men kommer til å komme med en ny pressemelding mandag formiddag, opplyser Stokke.