Marilyn Monroe, Heath Ledger, Elvis  (Foto: Stella Pictures)
Marilyn Monroe, Heath Ledger, Elvis (Foto: Stella Pictures)

Superstjernene som forsvant altfor tidlig

Mange har sammenlignet Michael Jacksons dødsfall med Elvis'. Men de to er langt fra de eneste som har gått bort for tidlig.

16. august 1977 fant Ginger Alden, Elvis' kjæreste, ham liggende livløs på badet. Kongen av rock and roll ble umiddelbart kjørt til Baptist Memorial Hospital, der ble han erklært død bare timer senere.

Han hadde 10 - 14 narkotiske stoffer i kroppen da han døde og ble bare 42 år gammel.

Ekstrem berømmelse og uklare dødsårsaker

Men Elvis er langt fra de eneste ikonene som har gått bort så alt for tidlig. Felles for dem alle, ekstrem berømmelse og uklare dødsårsaker.

Bare 15 år tidligere var det et annet ikon som led samme skjebne. Etter flere kritikerroste spillefilmer på 1950-tallet ble Marilyn Monroe en av de mest populære skuespillerne i Hollywood. Med bigeskeftigelser som sanger, filmprodusent, modell og sexsymbol bare øke og økte populariteten, sammen med antallet filmroller.

Sykdom, rykteflommer og personlige problemer

5. august 1962 ble Marilyn funnet død i sitt hjem. Da hadde livet hennes lenge vært preget av sykdom, rykteflommer og personlige problemer. Omstedighetene rundt dødsfall har vært preget av manglende beviser. Det ble konstantert «sannsynlig selvmord», men myndighetene utelukket aldri muligheten for en uforskyldt overdose.

I etterkant har det også dukket opp flere konspirasjonsteorier som går ut på at hun ble myrdet. Marilyn ble 36 år gammel.

Les også: Her fraktes Michael Jackson bort

Les også: 911-samtalen fra Jacksons hjem er offentliggjort

Ung musikklegende

Kurt Cobain ble en legende da bandet han startet med kompisen Krist Novoselic slapp sangen Smells Like Teen Spirit og med den var bakgrunnen for et dramatisk skifte i populærmusikken. Musikkmediene opphøyde sangen til å være en «generasjonshymne» og Kurt Cobain ble sett på talsmann for generasjon X.

De siste årene av Cobains liv var preget av narkotika og et vanvittig mediepress på han og hans kone, Cortney Love.

8. april 1994 ble Cobain funnet død i sitt hjem i Seattle. Dødsårsaken var, offisielt, et selvpåført skudd mot hodet. Han ble 27 år gammel.

Playmate og undertøysmodell

Anna Nicole Smith inntok rampelyset med et brak da hun i 1993 ble Playboys Playmate of the Year. Samme året var hun undertøysmodell for Hennes & Mauritz i Norge og resten av verden.

Hun medvirket i en rette filmer på 1990-tallet og ble gjenstand for et voldsomt mediepress da hun giftet seg med oljemagnaten og milliardæren J. Howard Marshall. Han var 63 år eldre enn henne, noe som skapte spekulasjoner rundt hennes hensikter.

Arvet svimlende 532 millioner

Etter hans død pågikk en lang rettslig prosess, Anna Nicole arvet tilslutt 532 millioner kroner.

10. september 2006 døde Anna Nicoles sønn, Daniel. Han ble bare 20 år gammel. Fem måneder senere ble Anna Nicole funnet bevissløs på et hotell i Hollywood. Obduksjonsrapporten viste at dødsårsaken var en overdose bestående av sovepiller og minst åtte andre medikamenter. Spekulasjonene rundt dødsfallet herjer fortsatt; ble hun drept eller tok hun selvmord?

Ikke mistenkelig, eller?

22. januar 2008 våknet verden til sjokkbeskjeden om at den australske skuespilleren Heath Ledger var funnet død i sin leilighet i New York. Han ble funnet i sengen av hushjelpen. På nattbordet ved siden av sengen stod et glass med sovemedisin.

På badet fant politiet i tillegg en rekke reseptbelagte medisiner, men de understreket at de ikke fant klare tegn til selvmord eller mistanke om noe kriminelt.

En innledene obduksjon gav ingen klare bevis på hva dødsårsaken var. Heath Ledger ble 28 år.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)