Charlotte Mohn (Foto: TV 2)
Charlotte Mohn (Foto: TV 2)
Charlotte Mohn
Charlotte Mohn

Her er Charlottes middagstips

Kokk og programleder Charlotte Mohn gir deg oppskrifter til nydelige sommerretter - i hele sommer.

Synes du det er litt vanskelig å finne på lett, god sommermat?

Da har vi gode nyheter til deg. I sommer vil kokk og programleder Charlotte Mohn gi deg tips til nydelig sommermat hver uke her på tv2underholdning.no.

Vårens TV-kokk

Charlotte er 31 år, kokk og programleder for «Jenter på hjul» her på TV 2. Denne våren har hun også vært å se i «Smaken av Norge» hvor hun var kokkerepresentant fra Østlandet og kokkelerte de flotteste retter basert på norske råvarer - hjemme på Opaker Gård.

Velkommen til Opaker

Og det er nettopp gården som tar mesteparten av Charlottes tid om dagen. Slektsgården hennes er gjort om til et kurs- og konferansested, med 48 sengeplasser og flotte selskapslokaler. Charlotte jobber selv som kokk og daglig leder.

Vi tok turen til Solør i Hedemark for å bli bedre kjent med Charlotte og Opaker Gård. Bli med på omvisning i videoen øverst i saken.

Hver fredag og lørdag vil vår matekspert Charlotte gi deg nye middagstips. Her får du det aller første:

God middag:

Laksepapilotte - enkelt og veldig godt

Denne måten å lage mat på bevarer alle lukter og smaker inne i stekeposen. Denne kan du mer enn gjerne forberede dagen i forveien og legge rett på grillen et kvarter før middag!

Du trenger:

Aluminiumsfolie
Bakepapir

600 g laksefilet
2 fennikel
3 vårløk
1 lime
2 ss hakket dill
2 ss hakket persille
4 ss smør

Lag 4 doble flak med aluminiumsfolie og legg fisken, fennikelbåter, limebåter, hakket vårløk og urter på sammen med smøret på toppen. Klipp ut 4 runde flak med bakepapir som dekker maten godt.

Pensle med eggehvite i en sirkel rundt maten og lim deretter på bakepapiret. Brett folien godt over skjøten slik at det blir tett. Disse papilottene kan fint lages i stand dagen før.

Stek dem på grillen, her er det fint hvis du har lokk til slik at det fungerer som en ovn. La dem steke ca 10-15 min. Kan også stekes i ovn på 200 grader like lenge.

Server med en bolle urtesalat og et glass hvitvin til.

God middag!