Skihopper  (Foto: ROBERT MICHAEL/AFP)
Skihopper (Foto: ROBERT MICHAEL/AFP)

Kokkonens første seier som nordmann

Eks-finnen Akseli Kokkonen vant testrenn i Sverige.

I sitt første hopprenn som ny landsmann i Norge slo Akseli Kokkonen like godt knockout på resten av norgeseliten, og vant suverent testrennet i hopp under storsamlingen i Örnsköldsvik.

Den tidligere finnen satte like så godt bakkerekord i begge omganger, og vant med fire poeng på Kenneth Gangnes og 15,5 poeng på Tom Hilde.

- Jeg prøvde å gjøre det enkelt og hoppe stabilt. Det klarte jeg, og i tillegg var jeg nok heldig med forholdene. Da holdt det til seier, og det var veldig moro, sier Akseli Kokkonen. Han hoppet 100,5 meter i første omgang, og 101,5 meter i andre omgang. Han lå på fjerdeplass etter første omgang på grunn av svak stil, men var klart best både på stil og lengde i andre omgang.

- Akseli er et udiskutabelt talent. Han har en unik spenst sammenlignet med norske hoppere. Det er et resultat av treningskulturen i Finland, og noe vi forsøker å etterstrebe i Norge også. Teknisk mener vi han har mye å gå på, men han tjener veldig mye på sin fantastiske fysikk. I tillegg er han en glad gutt som ikke bekymrer seg for mye om ting. Han kan nok bli veldig god hvis han klarer å utvikle teknikken videre, sier hans trener Jermund Lunder til skijumping.no.

Kenneth Gangnes viste også at seieren i Buff sommerhoppuke ikke var en tilfeldighet, og var den eneste som egentlig fulgte Kokkonen. Med 99,5 og 98,5 meter var han stabilt god, men også han var relativt heldig med forholdene. (©NTB)