Branns Erik Huseklepp  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Branns Erik Huseklepp (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Økonomisk trøbbel for Brann

Bergensklubben ligger an til en inntekssvikt på ti millioner kroner. Nå varsles det tiltak.

Bergen (TV 2 Sporten): Dagen før Aalesund tar turen til Bergen ble Brann-spillerne informert om klubbens pressede økonomiske situasjon.

- Vi ønsker å ha en åpen dialog med spillerne, derfor bestemte vi oss for å ha et møte hvor vi informerte om den økonomiske situasjonen - hvordan den påvirker oss nå og i fremtiden, sier direktør Bjørn Dahl.

Det er tydelig at det ikke bare er på fotballbanen at det ikke går på skinner for Bergens stolthet.

Redusert salg av supportereffekter og færre tilskuere på hjemmekampene gjør at klubben ligger an til en inntektssvikt på 10 millioner kroner.

Tatt i betraktning av at klubben har budsjettert med nøkterne to millioner i overskudd, medfører det at klubben ser ut til å gå åtte millioner kroner i underskudd. Brann har et budsjett på 160 millioner kroner for 2009-sesongen.

- Ikke lønnskutt
Bjørn Dahl hevder derimot at de er nøkterne optimister.

- Nå har vi heldigvis en solid økonomi vi kan tære på, men det er klart at vi også må snu på hver stein. Vi ser at ikke alle inntektene vi har budsjettert med kommer på samme måte som tidligere. Da er det viktig å se på hva vi kan gjøre for å bidra og bedre på det.

Lønnskutt for spillerne, slik andre klubber har tydd til, er ikke tema hos Brann. I alle fall ikke i første omgang.

- Om det er en vei Brann velger å gå, det får tiden vise, men per dag så velger vi ikke å ta den veien, sier Dahl.

- Men dere har ikke utelukket det?

- Vi er optimister
- Nei, du kan ikke utelukke noe. Vi er ikke mer enn halvveis i sesongen og det er et halvt år igjen. Gjør vi det bra sportslig vil det bidra, og i Brann har vi fått igjennom en reguleringsplan som vil bidra posistivt. Så det er ikke bare negative ting i norsk fotball. Vi er optimister.

- Hvor sannsynlig ser du det at spillerne må gå igjennom et lønnskutt?

- Det kan jeg ikke si noe på nå, for da kan du arrestere meg om to-tre fire måneder eller et par uker for den saks skyld. Dette får bli en sak mellom styret og administrasjonen i SK Brann.

- Selvfølgelig så sier vi at kan måtte se på andre løsninger enn det vi gjør nå, også får tiden vise hva det blir og når det eventuelt blir. Men vi er optimister, konstaterer Bjørn Dahl.