hovedbilde
hovedbilde

Resistance: Retribution

Chimeraene rir igjen... Og gjett hvem som må rydde opp!

Tatt konkurransen i betraktning, har det ikke alltid vært like lett å hete Playstation Portable i dagens spillverden. De store titlene har i relativt lang tid uteblitt, samtidig som mange av spillmediene har gjort sitt for å latterliggjøre den (stort sett) svarte håndholdte fra Sony. Kanskje Resistance: Retribution tittelen som skal reise kjerringa?

Introduksjonen til spillet er ganske lekker og velgjort, selv om storyen neppe vinner noen amandapris for beste narrasjon. Spillet tar plass et par uker etter det første Resistance-spillet på PS3, det nøster altså opp en del løse tråder mellom de to på den stasjonære konsollen.

Midt i et raid mot et Chimera-tårn i London, finner Grayson sin bror delvis konvertert til en Chimera. Han er flink gutt, følger protokoll og skyter sin egen bror, med døden til følge. Etter denne småkjipe opplevelsen deserterer han hæren og drar ut på sin egen hevntokt, før han blir fanget av britene og dømt til døden for landssvik, til tross for at han er en helt hos folket. Midt opp i dette kommer franskmennene og redder stakkars Grayson i cella si og spillet tar sats herfra.

4206_resistance2
4206_resistance2

Teknisk sett holder spillet ganske bra standard, i hvert fall etter hva vi forventer av PSP. Grafikken er rimelig detaljert, samtidig som bildeoppdateringsfrekvensen holder seg brukbart gjennom hele spillet.

Soundtracket er stemningsfullt og kler spillet i rimelig stor grad, selv om det etter min smak blir litt klisjéaktig til tider. Spillet er snekret sammen av de samme gutta som lagde Syphon Filter på PSP i sin tid, så utviklerne virker å ha greie på hva de driver med. Siktesystemet er nemlig noe av det mest imponerende med hele spillet!

Det fungerer rimelig upåklagelig. Vi har en sikteboks, og inne i den velger Grayson selv ut hvilken fiende som er mest kurant å treffe. Sleng deretter på bra design på miljøer, som man i tillegg kan utnytte for å gi litt god gammel Chimera-deng, og vi har en ganske ålreit skyteopplevelse på PSP, faktisk den beste jeg har prøvd til dags dato, til tross for at spillet på ingen måte finner opp hjulet på nytt.

+ | Gameplayet og styringa fungerer overraskende bra | Nøster opp historien

- | Vi har sett det før osv, osv...

Det blir et terningkast 4