Kent Bergersen  (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Kent Bergersen (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)

Kenta: - Vi ble rævkjørt

Lyn-treneren sparte ikke på kruttet etter å ha blitt rundspilt av Fredrikstad.

Fredrikstad - Lyn: 2-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret.

Fredrikstad Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Fredrikstad rundspilte Lyn hjemme på Fredrikstad Stadion onsdag kveld. Hjemmelaget var best i alle spillets faser og skapte nærmere 20 målsjanser i løpet av 90 minutter.

Se høydepunkter fra kampen her:

325310

Det var imidlertid Lyn som ledet til pause, takket være scoring av Davy Claude Angan. I andre omgang var Fredrikstad fullstendig overlegne og snudde kampen takket være scoringer av Celso Borges og Everton.

Kenny Stamatopolous i Lyn-buret sto som en vegg og hindret en langt større FFK-seier.

- Rævkjørt
Etter kampen var det en oppgitt Lyn-trener som møtte pressen. Kent «Kenta» Bergersen tok ibruk kraftige gloser for å beskrive Fredrikstads fullstendige dominans i kampen.

- I dag er det ganske lett å kunne ta tap i forhold til resultatet. Fredrikstad vant fullt fortjent. Det var en kanonade fra Fredrikstad nesten hele kampen. Vi klarte å skape litt selv før pause. I andre klarte vi ikke det heller. Vi ble skikkelig rævkjørt, sier Kent Bergersen til TV 2 Sporten.

- Spilt ut av banen
Lyn virker fremdeles fortapt på jumboplassen i Tippeligaen etter tapet for bunnrival Fredrikstad.

- Jeg hadde håpet på en bedre prestasjon og at vi skulle matche Fredrikstad bedre enn dette her, sukker Lyn-treneren.

Etter flere jevne kamper uten seier i det siste, hadde Bergersen håpet å ta tre etterlengtede poeng. I stedet ble kampen alt annet enn jevn.

- Vi var 2-3 meter på etterskudd hele veien. Vi ble spilt ut av banen, slår han fast.

- Fantastisk moral
Mens Lyn leverte nær årsverste utmerket FFK seg med å levere sesongens høydepunkt så langt. Det på hjemmebane foran 9348 tilskuere..

- Det var fantastisk fotball i perioder. Fantastisk å prestere så bra som vi gjør med så mange spillere ute som vi har. Vi ligger under til pause og blir enige om å gi på i andre omgang. Jeg har ikke tall på hvor mange sjanser vi skaper, sier FFK-trener Tom Freddy Aunne til TV 2 Sporten etter kampen.

Han hyllet spillernes innstilling etter at sesongens femte seier var i boks.

- Det føltes som enveiskjøring i hele omgang. Vi har møtt mye motstand i det siste, men det å gå ut og spille på den måten viser en fantastisk moral og lagånd, sier Aune.

Klassescoring før pause
Etter en omgang preget av sjansesløseri fra begge lag tok en ung ivorianer ansvar og viste hvordan man avslutter et angrep fem minutter før pause.

Lyns Davy Claude Angan mottok ballen flott innenfor 16.-meteren, tok med seg ballen på tvers forbi Lyn-forsvaret og banket ballen i mål.

Se 0-1-scoringen i videovinduet under:

325207

Borges høyest
Etter 52 minutter fikk Fredrikstad endelig uttelling etter et sjansesløseri av de sjeldne. Raymond Kvisvik fant Celso Borges med et perfekt innlegg. Costaricaneren hang i lufta og stanget inn 1-1-scoringen. Det var 21-åringens tredje scoring i Tippeligaen.

Se 1-1-scoringen i videovinduet under (krever innlogging):

325218

Everton matchvinner
Endelig uttelling Med ti mann på banen klarte ikke Lyn stå imot. Etter 82 minutter fant Kvisvik Everton inne i feltet. Brasilianeren gjorde ingen feil og sendte FFK i en høyst fortjent ledelse.

Se 2-1-scoringen i videovinduet under:

325243

Wehrman som midtstopper
Det var lenge usikkert om hvorvidt Pål André Czwartek ville bli spilleklar til Lyn-kampen. Czwartek startet likevel som midtstopper, men måtte kaste inn hånkleet etter tolv minutter av første omgang.

Inn kom Everton som tok plass på topp sammen med Tegström. Celso Borges ble flyttet ned som midtbanespiller, mens Kasey Wehrman flyttes ned som Piirojas midtstoppermakker.

Se tabellen i Tippeligaen her.