kaka  (Foto: NIC BOTHMA/EPA)
kaka (Foto: NIC BOTHMA/EPA)

Advarer mot høye VM-kostnader

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva advarer nå mot høye VM-kostnader for landet som skal ha VM i 2014. Han frykter også for etterbruken av anleggene.

Da Silva legger ikke skjul på at han er bekymret for at det kan bli vanskelig å finne brukere til de flotte anleggene som bygges etter at VM-festen er over i fotballgale Brasil i 2014.

Den brasilianske presidenten uttrykte sine bekymringer dagen etter at generalsekretæren i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Jerome Valcke, sa at infrastrukturen som bygges opp i Sør-Afrika for neste års VM kan bli som «hvite elefanter».

- Vi skal arrangere et flott VM i 2014, men vi må være forsiktig med pengebruken og ikke bruke mer enn vi har, sier den brasilianske presidenten.

FIFA har godkjent 12 VM-byer i Brasil. I hver av byene må det enten bygges helt nye arenaer - eller de som er der allerede må rustes opp kraftig.

- Vi skal bygge og drifte arenaer som tilfredsstiller de kravene som blir stilt, men vi må huske at et fotball-VM varer i 30 dager, og vi kan ikke investere i baner og anlegg som ikke kommer til å bli brukt etter mesterskapet, sier da Silva.

(©NTB)