PÅ VEI TIL UNITED? Douglas Costa.  (Foto: YURI CORTEZ/AFP)
PÅ VEI TIL UNITED? Douglas Costa. (Foto: YURI CORTEZ/AFP)

- United i samtaler med «den nye Ronaldo»

Manchester United er i samtaler med brasilianske Grëmio med tanke på en overgang for Douglas Costa.

Costa regnes som den beste spilleren på Brasils U21-landslag. Den dribleglade vingen har allerede fått kallenavnet «den nye Cristiano Ronaldo» i brasilianske medier på grunn av sine tekniske ferdigheter og spektakulære raid langs kanten.

Følges av storklubber
18-åringen er blitt fulgt nøye av Manchester Uniteds speidere i kamper i over ett år. Douglas Costa står på ønskelisten til storklubber som Real Madrid, Barcelona og Inter – men Sir Alex Ferguson skal være overbevist om at han stikker av med ungguttens signatur.

Manchester Uniteds sjefsspeider i Brasil, John Calvert-Toulmin, anbefalte Ferguson å kjøpe Douglas Costa allerede i fjor sommer, men manageren ønsket å følge utviklingen til stortalentet i ytterligere én sesong før han tok den endelige avgjørelsen, melder The Times.

UNITED-AKTUELL? Douglas Costa.  (Foto: JUAN BARRETO/AFP)
UNITED-AKTUELL? Douglas Costa. (Foto: JUAN BARRETO/AFP)

Blir neppe billig
Douglas Costa blir imidlertid ikke en billig spiller. Stortalentet har en utkjøpsklausul på 210 millioner kroner i sin kontrakt med Grëmio. United håper likevel at klubben kan sikre seg underskriften til «den nye Ronaldo» for en mindre sum.

Høyrevingen har fire år igjen av sin kontrakt med sin brasilianske arbeidsgiver, men har gitt uttrykk for at han allerede nå ønsker å ta skrittet til en europeisk liga.

Elsker du fotball? Bli med på minfotball