Egypt  (Foto: ALEXANDER JOE/AFP)
Egypt (Foto: ALEXANDER JOE/AFP)

- Vi kjøpte ikke horer

Det egyptiske fotball-landslaget har holdt pressekonferanse i Sør-Afrika etter å ha blitt slått ut av prøve-VM etter 0-3-tapet for USA.

Det sportslige kom i andre rekke i Johannesburg, mesteparten av pressekonferansen ble brukt til å benekte medieoppslagene om at penger flere av spillerne hevdet var blitt stjålet fra deres hotellværelser i realiteten var blitt brukt til å betale for prosituerte.

Delegasjonsleder Mahmoud Taher sier spillerne er dypt krenket over påstandene.

- Vi kommer fra et dypt religiøst land. Våre spillere er religiøse gutter. De er veldig disiplinerte. Jeg har selv lagt merke til at de er veldig disiplinerte, veldig religiøse og det som kommer frem i avisene her har opprørt folk hjemme, sier han.

Taher hevder at spillerne umulig kunne klart å få prostituerte med seg på rommene sine.

- Den lokale organisasjonskomiteen sørget for strenge sikkerhetsrutiner som gjorde at ingen kunne komme inn på området til den egyptiske delegasjonen. Dette gjaldt alle de tre hotellene og det var ingen mulighet for noen å komme inn på spillernes rom, utenom hotellpersonalet, sier den egyptiske lederen.

Han holder fast på at spillerne ble ranet mens de spilte mot Italia.

- Det skjedde under kampen vår mot Italia. Da vi kom tilbake til hotellet med delegasjonen og spillerne gikk spillerne til rommet sitt før middag. Der oppdaget de at de hadde mistet penger og eiendeler. Det som skjedde så var at de klaget i resepsjonen på hotellet, ledsaget av personer fra organisasjonskomiteen, som på sin side rapporterte til sine overordnede, som igjen anmeldte det til politiet, forklarer Taher.

Den sørafrikanske VM-sjefen Danny Jordaan beklager det som har skjedd.

- Egypt skal dra hjem som våre venner. Dere så i kampen mot Italia at dette landet har trykket dere til sitt bryst som en del av det afrikanske kontinentet. Vi vil huske dere for deres bidrag til denne turneringen og det spillet dere leverte. Det andre som skjedde var uheldig og beklagelig. Det er et kapittel vi ønsker å avslutte. Dere skal dra hjem med æren i behold, sier han.