solskjær  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
solskjær (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Solskjær: - Bør høre på Wenger!

Ole Gunnar Solskjær beskriver Arsenals manager som verdens beste til å utvikle spillere.

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Norsk fotball ligger nede med brukket rygg. Landslaget er ute av VM-dansen og klubbene i Tippeligaen har de siste årene ikke vært i nærheten av å markere seg i Europacupene.

Ole Gunnar Solskjær, som for tiden er trener for Manchester Uniteds reservelag, mener fotballtrenerne og spillerutviklere i Norge nå må se mot England – og Arsene Wenger.

- Hør på Wenger!
United-legenden mener de største talentene allerede i 8-9-årsalderen bør få ekstra trening for å «spisse» ferdighetene.

- Jeg hørte et foredrag med Arsene Wenger for et par dager siden. Vanligvis drives det spillerutvikling først i en alder av 20 år og nedover. Han mener det er feil, sier Solskjær til TV 2 Sporten, og forklarer franskmannens filosofi:

- Han mener at de beste spillerne må få skikkelig oppfølgning allerede fra 5-6 års alderen og jobbe der i fra. Wenger er den beste i verden til å utvikle spillere, så når han sier det slik så bør en høre på det, slår Solskjær fast.

QUIZ: Kan du Premier League?

- Viktig med bredden
Han poengterer imidlertid at det å ta være på bredden selvsagt er like viktig som alltid.

- Men er du veldig god i fotball, kan for eksempel en 8-åring bli plukket ut og gitt litt ekstra trening, om han ønsker det, sier den tidligere stjernespissen.

Solskjær synes det viktigste for unge spillere først og fremst er å terpe ferdigheter.

- Jeg synes ikke det skal terpes spillestil i ung alder. Først når spillerne kommer på A-lagsnivå, så kan treneren terpe den spillestilen han synes passer best, sier han.

SKAL INGEN STEDER: Arsene Wenger nekter for at Cesc Fabregas er til salgs.  (Foto: Daniel Hambury/EPA)
SKAL INGEN STEDER: Arsene Wenger nekter for at Cesc Fabregas er til salgs. (Foto: Daniel Hambury/EPA)

- Ikke spillernes feil
Den tidligere United-spissen, som kanskje er Norges mest kjente nordmann på grunn av sin suksess på Old Trafford, har fått med seg debatten rundt det norske A-landslaget.

Reservelagstreneren på Old Trafford vil ikke gi spillerne skylden for fiaskoen i VM-kvalifiseringen.

- Jeg tror ikke det er spillerne sin feil. Vi i norsk fotball må ta ansvar for det. Vi har vært for dårligere på spillerutvkling og talentutvikling, slår Solskjær fast.

Se Solskjær hyller Arsene Wenger:

324995