grillet frukt
grillet frukt

Frukt på grillen

Velg frukt som ikke er overmoden.
Forslag til frukt: Bananer, ananas, papaya, mango, jordbær, nektariner, fersken eller andre frukter du liker.

Skrell om nødvendig fruktene og del i båter/biter (steiner fjernes).

Legg fruktbitene på grillristen på et dobbelt ark aluminiumsfolie. Press over litt sitronsaft, «ringle» ev over litt honning og legg ved litt frisk mynte eller sitronmelisse og brett aluminiumsfolien rundt.

Grill til fruktene er møre uten å «falle» helt sammen, 6-8 min.

Server med stivpisket rømme eller crème fraiche, smakt til med revet skall og saft av lime eller sitron, melis, vanilje og ev litt kanel. Du kan også servere med iskrem og et dryss av kanel.

Hermetisk frukt på grillen

Bruk hermetisk fersken eller pærer.

Legg på et dobbelt ark aluminiumsfolie. Legg litt sjokolade, for eksempel After Eight eller Toblerone på pæren. Pakk godt sammen.

Hermetisk fersken kan få smak av anis og hel kanel, ev litt vanilje. Press litt sitron over, dryss over litt sukker (gjerne brunt) og pakk godt sammen.

Eller bruk litt finhakket rød chili (uten frø) og litt finhakket frisk ingefær (pass på mengden så det ikke blir for sterkt.
Legg pakkene på grillristen og grill til sjokoladen er smeltet.