Inge André Olsen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Inge André Olsen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Olsen: - Lønnskuttet ga oss energi

Stabæks Inge André Olsen tror lønnskuttet hadde en positiv effekt for storseieren over Start.

Stabæk - Start: 5-0 

Telenor Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Inge André Olsen har vært en travel herremann i det siste. Som representant i spillerutvalget i Stabæk har Olsen sittet i flere møter med Stabæk-ledelsen.

Lønnskutt = energi
Søndag ble det klart at Stabæk-spillerne godtok godtok et lønnskutt på ni prosent for å bedre klubbens økonomiske situasjon.

Noen timer senere kunne Olsen og lagkameratene i Stabæk joble for årsbeste og 5-0-seier over Start hjemme på Telenor Arena.

- Vi fikk litt ekstra energi og vinner 5-0. Det er selvfølgelig ikke fordi vi går ned i lønn for da ville ledelsen satt oss ned i lønn hver uke, men det kan godt være vi fikk litt energi av det vi har vært igjennom, sier Olsen til TV 2 Sporten.

Tøffe forhandlinger
Forsvarsspilleren innrømmer at den siste tids lønnsforhandlinger har tatt på.

- Veldig mye energi har gått ut på møter med ledelsen og med spillergruppen for å få de berømte endene til å møtes. Kostnadene måtte ned og inntektene måtte opp litt, sier han.

Og fortsetter:

- Ingen er fornøyd med å gå ned i lønn, men sånn som utfallet ble så tror jeg begge parter er allright fornøyd med prosessen.

- Start virket slitne
31-åringen var imponert over prestasjonen Stabæk leverte, men kristiansand-karen, som spilte for Start så sent som i 2007, hadde også medfølelse for sine gamle lagkamerater.

- I dag var det bra fotball, men vi skal huske på at Start hadde ekstraomganger og straffespark i beina fra torsdag så det kan godt være at vi møtte et Start-lag som ikke var helt uthvilt i dag, sier han.

Nå gleder han seg til å møte de ubeseirede serielederne Rosenborg i midtuken.

- Vi har ny kamp mot Rosenborg på onsdag, så vi må få nullstilt oss og kjøre på igjen, avslutter han.