Daniel Nannskog  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Daniel Nannskog (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Daniel Nannskog  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Daniel Nannskog (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Daniel Nannskog  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Daniel Nannskog (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Nannskog  (Foto: TV 2/)
Nannskog (Foto: TV 2/)
Daigo Kobayashi  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Daigo Kobayashi (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Fredrik Berglund  (Foto: TV 2/)
Fredrik Berglund (Foto: TV 2/)
Fredrik Berglund (nr 2 fra høyre)) scoret 1 0 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sandefjord i Telenor Arena på Fornebu lørdag.  (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Fredrik Berglund (nr 2 fra høyre)) scoret 1 0 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sandefjord i Telenor Arena på Fornebu lørdag. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Daniel Nannskog  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Daniel Nannskog (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Stokkelien  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Stokkelien (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Nannskog: - Masse penger til en gammel nisse som meg

Tomålsscorer Danel Nannskog mener Stabæk-ledelsen må stramme inn pengebruken i fremtiden.

Stabæk - Start: 5-0 

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt Livesenter.

Telenor Arena/Bergen (TV 2 Sporten): De regjerende seriemesterne Stabæk fikk en tung start på årets sesong. De siste kampene har det løsnet for bæringene. Søndag leverte laget angrepsfotball av beste merke og feide Start av kunstgresset på Fornebu Arena.

- Gjør hverandre gode
Én scoring av Fredrik Berglund før pause og to scoringer hver av Daigo Kobayashi og Daniel Nannskog etter pause fastsatte sluttresultatet til 5-0.

Se scoringene i kampreferatet lenger nede på siden.

- Spillet i dag er imponerende. Mye målsjanser fremover og trygt og sikkert bakover, oppsummerer Stabæk-trener Jan Jönsson overfor TV 2 Sporten.

Tomålsscorer Daniel Nannskog var også strålende fornøyd med hvordan Stabæk fremsto spillemessig.

- I dag gjorde vi hverandre gode der ute på banen. Det har vi savnet. Vi har spilt for mye for seg selv. I dag jobbet vi for hverandre og tok løp for hverandre. Da er det lettere å spille fotballl, sier Nannskog til TV 2 Sporten.

Jönsson ikke overrasket
I det siste har klubbens sportslige problemer blitt borte, mens de økonomiske utfordringene har tårnet seg opp. Før kampen mot start ble det klart at Stabæk-spillerne godtok godtok et lønnskutt på ni prosent for å bedre klubbens økonomiske situasjon.

For så å deretter levere årsbeste på fotballbanen.

- Jeg er ikke overrasket. Vi er i en ny situasjon med det støyet som har vært og er, men det har sett veldig bra ut på trening. Jeg sa det før Vålerenga og fikk rett da. Vi lykkes med å isolere problemene og fokusere på det vi holder på med. Jeg er imponert, men ikke overrasket, sier Jönsson til TV 2 Sporten.

- Måtte redde klubben
Daniel Nannskog tror det var en fordel for spillerne at klubben fikk avklart spørsmålet om lønnskutt før kampen.

- Vi fikk en avklaring nå. Det var deilig å få det ut av hodet. Nå vet vi hva som gjelder og da kunne vi slappe av litt. Men vi har jo vært bra mot Vålerenga og Tromsø mens vi har hatt disse økonomi-problemene. Vi har vist god karakter, mener Nannskog

Og fortsetter:

- Ingen liker å gå ned i lønn, men det var nødvendig for å redde klubben. Da var det ingenting å snakke om. Alle måtte hjelpe til her.

«Gammel nisse»
Han har også løsningen på hvordan Stabæk skal unngå å havne i økonomiske problemer i fremtiden.

- Jeg håper Stabæk-ledelsen vil tenke mer med hjernen enn med hjertet. Jeg håper de har lært og vil holde litt hardere i tøylene i fremtiden og kanskje ikke gi så masse penger til en gammel nisse som meg selv, flirer Nannskog.

Jönsson hyller publikum
Stabæk har fått kritikk for å mangle den offensive samhandlingen som kjennetegnet laget i gullsesongen i 2008. Mot Start fremsto laget solid offensivt og produserte sjanser på løpende bånd.

Jönsson var imidlertid påpasselig med å fremheve forsvarsspillet de siste kampene. På de tre siste seirene står laget med 8-0 i målforskjell.

- Jeg har søkt stabilitet i spillet og jeg synes jeg vi har fått. Det å holde nullen var viktig selv om vi er angrepsglade. Vi setter pris på den tryggheten som det gir å holde nullen og unngå målsjanser imot. Jeg er ekstra glad for at vi skapte så mange målsjanser i dag. Det har hjemmepublikummet fortjent. De har vært veldig bra og var veldig bra i dag også, skryter Jönsson.

- Var det Start som var dårlige eller Stabæk som var gode?

- Vi var gode. Vi gjorde dem dårlige, sier Jönsson.Slik forløp første omgang:

21 minutter: 1-0, Fredrik Berglund: Stabæk produserte sjanser på løpende bånd de første 20 minuttene av kampen. Etter å først ha brent en kjempemulighet fra fem meter fikk Stabæk-spiss Fredrik Berglund sin revansje like etterpå. Svensken kom seg på akrobatisk vis først på en retur etter kaos innenfor Starts 16-meter. Stupende sparket han ballen forbi Høie og i mål.

Se Berglunds 1-0-scoring i videovinduet under:

324747

Slik forløp andre omgang:

51 minutter: 2-0, Kobayashi: Stabæk åpnet forrykende også etter pause. Det svinger av angrepsspillet til bærumslaget. Etter 51 minutter fikk Start en leksjon i effektiv kontringsfotball. Daigo fører ballen frem for Stabæk og slår ut til Nannskog som uselvisk spiller ballen tilbake til Daigo som enkelt triller ballen i det tomme buret.

Se Kobayashis 2-0-scoring i videovinduet under:

324770

51 minutter: 2-0, Kobayashi: Stabæk åpnet forrykende også etter pause. Det svinger av angrepsspillet til bærumslaget. Etter 51 minutter fikk Start en leksjon i effektiv kontringsfotball. Daigo fører ballen frem for Stabæk og slår ut til Nannskog som uselvisk spiller ballen tilbake til Daigo som enkelt triller ballen i det tomme buret.

Se Kobayashis 2-0-scoring i videovinduet under:

324770

61 minutter: 3-0, Kobayashi: Fullstendig overkjøring på Telenor Arena! Henning Hauger slo flatt inn fra høyre. Der dukket Daigo opp og dunket ballen i mål fra 13 meter.

Se Kobayashis 3-0-scoring i videovinduet under:

324772

67 minutter: 4-0, Nannskog: Start henger ikke sammen. Berglund flikket et oppspill gjennom til Nannskog som plasserte ballen forbi Høie og inn i det lengste hjørnet. Utklassingssifre på Telenor Arena.

Se Nannskogs 4-0-scoring i videovinduet under:

324778

84 minutter: 5-0, Daniel Nannskog: Espen Hoff ble flott frispilt på høyresiden og la presist inn mot Nannskog på bakerste stolpe. Svensken ladet kanonen og dunket ballen på volley via bakken og i lengste hjørne.

Se Nannskogs 5-0-scoring i videovinduet under:

324790