Hvaler
Hvaler

Ny sesong med «Hvaler»

Charlotte Frogner vender tilbake som Maria Blix.

Det er nå bekreftet at det blir en ny sesong med dramaserien «Hvaler» på TV 2.

Serieskaper og manusforfatter Arne Berggren er i gang med forberedelsene, og ber publikum begynne å glede seg allerede.

«Hvaler» starter innspilling av ny sesong denne sommeren.
«Hvaler» starter innspilling av ny sesong denne sommeren.
- Neste sesong byr på mange overraskelser. De fleste av karakterene fra første sesong er fortsatt med, men noen nye og spennende typer kommer til øyene og bringer med seg hemmeligheter og utfordringer for befolkningen, sier Berggren og røper samtidig én av de nye karakterene:

Bjarte Hjelmeland er med

- En ny lensmann, spilt av Bjarte Hjelmeland, kommer til øya. Vi gleder oss vilt til å se hvordan han forandrer dette universet. Bjarte er en fantastisk skuespiller og lensmannen er en mann med en fortid, sier Berggren som ikke vil røpe for mye.

Om rollelisten har Berggren følgende å si:

- Det er fantastisk å kunne plukke blant kremen av norske skuespillere - nå vil alle spille i «Hvaler», virker det som. Det unike med «Hvaler» i norsk sammenheng er jo at vi jobber karakterbasert, så samarbeidet med skuespillerne er avgjørende, sier han.

Skaper sine egne karakterer

Charlotte Frogner spiller hovedrollen i «Hvaler».
Charlotte Frogner spiller hovedrollen i «Hvaler».
Berggren forteller videre at skuespillerne får mye spillerom når de er på innspillingssettet.

- De får i stor grad skape sine egne karakterer, og sammen med en flott gjeng av forfattere, utvikler vi serien sammen mens vi spiller inn. Det er nervepirrende, men vi lærte mye i løpet av første sesong. Jeg tror seerne kan vente seg noen overraskelser, sier manusforfatteren.

Bra produksjonssamarbeid

Berggren og resten av produksjonen lærte mye da de lagde første sesong, og bringer erfaringene med seg i den nye sesongen.

- Vi har utviklet teamet fra forrige sesong. Jeg jobber i tett tospann med regissør Margret Bergheim, som er sesongens kreative produsent og konseptuelle regissør. En konstellasjon som er både interessant og inspirerende og gir oss mer kontroll over prosessen, sier han.

Andre sesong vil bestå av 12 episoder, og skal spilles inn på Hvaler og i Fredrikstad i 108 dager frem til 18. desember 2009.

Les mer om «Hvaler» her!