Mikkel Gaup
Mikkel Gaup

Mikkel Gaup skal hypnotisere publikummet

To sjamaner skal tromme publikummet i transe.

På Spiraltoppen i Drammen har Mikkel Gaup med seg to sjamaner med helbredende trommer når Shakespear-stykket «En Midtsommernattsdrøm» settes opp 23. juni. De magiske trommene er med for å sette publikum i en transe. Se video øverst i artikkelen! Vi vil med hjelp av trommer sette folk i en lett transe

Se også - Ikke lek med de døde

Langvarig transe

Mikkel Gaup er opptatt av at publikum skal få oppleve det magiske i naturen, og det eventyrlige i teaterstykket, ved hjelp av sjamanenes nærvær.

- Jeg er oppvokst med det samiske miljøet og vil bruke elementer fra det inn i stykket, sier Gaup til waschera.no.

Sjamanen Eirik Myrhaug, kjent fra TVNorges «Jakten på den 6. sans», skal sammen med sin kone gi publikum en magisk opplevelse.

- Vi vil med hjelp av trommer sette folk i en lett transe så publikum kommer i kontakt med sitt indre. Ikke minst vil man ha denne kontakten med seg når man går hjem fra dette stykket, sier Myrhaug.

Transen er ment for å gi en langvarig virkning og åpne publikums sinn ovenfor naturens magi.

- Man kan gjennoppleve denne transen neste gang man er i skogen ved at man er åpen for kraften og visdomen i som finnes i naturen, sier den helbredende sjøsamen.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

OVERNATURLIG: Her øver sjamanene og Mikkel Gaup på de forførende
  og magiske elementene som skal sette publikum i transe. (Foto: Marius
  Stensson)
OVERNATURLIG: Her øver sjamanene og Mikkel Gaup på de forførende og magiske elementene som skal sette publikum i transe. (Foto: Marius Stensson)

Se også Slik leser du andres tanker

Bruker de mørke energiene

Den kjente skuespilleren og tidligere «Skal vi danse»-deltakeren setter sin lit til at sjamanene gir publikum en god opplevelse av den berusende transen.

- Når publikum kommer hit renser vi dem og har en sermoni. Våre sjamaner skal passe godt på dem og guide de inn i energiene som finnes her, sier Mikkel Gaup.

Mikkel er også klar på at magien som finnes i skogen over Drammen skal brukes bevisst som et virkemiddel med handlingen i stykket.

- Går man rundt på naturstien her så kan man kjenne på energier. Når det skjer noe litt skummelt i handlingen vil det utspille seg der det er mørkere energier i skogen, avslutter Gaup som lover å ta publikum inn i en verden de ikke har sett maken til.

Kjøp billetter til teaterstykket her!

Se flere godbiter på waschera.no