FÅ TILSKUERE: RBK forventer glisne tribuner mot Linfield. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
FÅ TILSKUERE: RBK forventer glisne tribuner mot Linfield. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Trønderne svikter Rosenborg

Rosenborg ligger an til å tape ca. sju millioner kroner i billettinntekter i år.

Trondheim (TV 2 Sporten): Målet i år var 20 000 publikummere på hver kamp. Etter sju hjemmekamper er snittet drøye 17 000. Allikevel vil klubben budsjettere med 22 000 i snitt i fremtiden.

De leder serien suverent men sliter med å få publikum til Stadion. 14 500 kom for å se Rosenborg mot Strømsgodset, det er det laveste publikumstallet på fire år.

- Vi har en tilbakegang i år som vi ikke liker. Det er flere grunner til at det har blitt sånn, men hovedårsaken tror vi er at nesten alle vår hjemmekamper har sein kampstart, sier daglig leder i Rosenborg, Nils Skutle til TV 2 Sporten.

- Frykter du at det kan føre til flere kutt i budsjettet hvis det ikke bedrer seg?

- Jeg frykter ingenting, vi forbereder oss på at vi kan oppleve den verst tenkelige utgangen og innstiller hodene våre på det, sier Skutle.

Markant nedgang
I snitt har drøye 17 000 sett Rosenborgs sju første kamper på Lerkendal, det er ca. 3000 mindre enn budsjettert hver eneste runde.

Og ser vi på tallene fra 2007 og frem til i dag er det en markant nedgang i salg av billetter. I 2007 var snittet på 19 903 og i 2008 var snittet pr. kamp på 18 957.

Men det skremmer ikke Skutle, som fortsatt drømmer om en stappfull arena.

- Jeg tror at når vi skal sette oss ned i høst for å snakke om fremtiden, vil vi operere med 22 000 i snitt på kampene. Det var mange som lo da vi hadde 12 000 på kampene og vi sa at vi skulle ha 20 000 med på laget. Der har vi vært og det skal være fullt mulig å ha en knallfull stadion hver gang, sier Skutle.

Mini er skeptisk
TV 2s fotballekspert Mini kjøper noen av Skutles argumenter, men tror samtidig at et fullsatt Lerkendal på hver eneste kamp kan bli vanskelig.

- Publikum vil la seg begeistre og underholde, det blir de ikke i stor nok grad nå. Jeg har jo selv sett de fleste kampene på Lerkendal og innrømmer gjerne at jeg har kjedet med enkelte ganger. Du vet at motstanderne vil gjøre alt for å berge uavgjort og at Rosenborg da blir stående og stange det meste av kampen. Så når de sliter med å fylle stadion selv om de leder Tippeligaen mener jeg at Skutles drøm om full arena i fremtiden er mer enn et hårete mål, sier Mini til TV 2 Sporten.