ting på flyet
ting på flyet

Stoppet med apelik på flyplassen

Se de utrolige tingene passasjerer blir stoppet med i sikkerhetskontrollen.

At flypassasjerer blir stoppet med neglesakser og lightere i sikkerhetskontrollen er ikke noe nytt. Derimot er det mer uvanlig at folk tar med seg menneskedeler og levende dyr.

Les også: Sexleketøy sklir gjennom sikkerhetskontrollen

På nettsiden trueslant.com har frilansjournalisten Rachel King laget en liste over de syv merkeligste tingene som noen gang er funnet i bagasjen.

1. Menneskehode

En passasjer fra Haiti prøvde i 2006 å smugle en hodeskalle inn i USA. Sikkerhetsvaktene på Fort Lauderdale-Hollywood International Airport ble trolig svært overrasket da de oppdaget hodet som fremdeles hadde tenner, hår og biter av skinn. I tillegg var hodet svært skittent. Mannen ble tiltalt til tross for at hodeskallen «bare» var en del av et voodoo-rituale.

2. Pytonslange

I 2008 prøvde en dame å få med seg en pytonslange gjemt i BH-en (!) gjennom sikkerhetskontrollen. Også dette skjedde på Fort Lauderdale-Hollywood International Airport i USA. Den samme fllyplassen har også funnet frosne alligatorhoder i en passasjers bagasje.

Les også: Her blir TV2-programlederen kvalt av pytonslange

3. Døde aper

Sikkerhetsvaktene ved Washington Dulles International Airport fant tre forkullete apelik i bagasjen til en passasjer fra sentral-Afrika. Fem kilo rådyrkjøtt og fem kilo tørket kjøtt ble også funnet i samme bagasje. Kjøttet ble destruert og apekattene sendt til undersøkelser. Deretter fikk mannen komme inn i USA.

Se bildet her

4. Duer

En passasjer prøvde å smugle sine duer fra Dubai til Melbourne. Mannen hadde pakket fuglene i polstrede konvolutter og dyttet dem inn i tykke sokker. Deretter hadde «dyrevennen» gjemt fuglene i buksen (!) for den ti timer lange flyturen. Smugling av dyr blir slått hardt ned på i Australia, og mannen kan forvente ti år i fengsel.

Se bildet her

Due
Due

5. Motorsag

På Manchester International Airport prøvde en mann å få med seg en motorsag gjennom kontrollen. Ved samme flyplass har vaktene også opplevd at noen har prøvd å få med seg et flatpakket kjøkken og en halv bilmotor. Les hele saken her.

6. Øyeepler

Ved Chicago’s O’Hare International Airport prøvde en mann å få med seg ti menneske-øyner i flytende veske.

Menneskedelene, som var til medisinske forsøk, ble beslaglagt på stedet av sikkerhetsvaktene.

7. Juveler

Å smugle verdisaker er kanskje ikke noe nytt, men å smugle diamanter til en verdi av nesten åtte millioner kroner er mer uvanlig.

En passasjer som ankom New York fra Tel Aviv ble funnet med disse verdiene - etter å ha sagt at han ikke hadde noe å fortolle.


Les også: Sexleketøy sklir gjennom sikkerhetskontrollen

Finn flere saker på waschera.no