Formel 1 (Foto: Jens Buettner, Scanpix)
Formel 1 (Foto: Jens Buettner, Scanpix)

Krise for formel 1

Åtte formel 1-lag nekter å gi etter i striden om budsjettak. Nå truer de med å bryte ut og lage sin egen formel 1-serie fra 2010.

Det er full krig mellom Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) og formel 1-lagene etter at FIA gikk inn for budsjettak. Lagene godtar ikke budsjettak, og torsdag prøvde FIA å komme fram til et kompromiss.

Budsjettgrense
Opprinnelig ville FIA innføre en budsjettgrense for alle formel 1-lag på rundt 416 millioner kroner fra neste sesong.

Men planen har skapt splid og uro blant lagene. For at formel 1-turneringen ikke skal gå i oppløsning har FIA kommet med et forslag til kompromiss.

Grensen for 2010 settes til drøyt 886 millioner kroner, mens budsjettene i 2011 skal ned til 400 millioner kroner. Heller ikke det ser ut til å redde et samlet formel 1-mesterskap.

Åtte lag
Ferrari, Renault, BMW-Sauber, Brawn, McLaren, Red Bull, Toro Rosso og Toyota er alle enig om å bryte ut og lage et eget mesterskap.

– Lagene kan ikke lenger kompromisse med sportens elementære verdier. Disse lagene har derfor ikke noe annet valg enn å forberede seg for et nytt mesterskap som speiler verdiene til deltakerne og partnerne, het det i en uttalelse fra utbryterne.

(©NTB)