Thor Hushovd på tredje etappe av Tour de San Luis 2013. Hushovd gikk på en smell og måtte til slutt bryte rittet. (Foto: Tim de Waele/Corbis editorial)
Thor Hushovd på tredje etappe av Tour de San Luis 2013. Hushovd gikk på en smell og måtte til slutt bryte rittet. (Foto: Tim de Waele/Corbis editorial)

Cavendish lurte Hushovd igjen

For andre gang i Sveits rundt ble Thor Hushovd lurt av Mark Cavendish i spurten.

Se Sveits rundt hver dag kl. 17.00 på TV 2 SPORT og i vårt sykkelsenter.

Dagens etappe på 178 km fra Oberriet til Bad Zurzach endte med en massespurt. Spurterne Thor Hushovd, Mark Cavendish og Oscar Freire kjempet alle om en god plassering.

Cervélo syklet godt frem til de siste 400 meterne, men så befant plutselig Hushovd seg alene - akkurat som i avslutningen på etappen på mandag. Nordmannen, som ikke er kjent for å kunne spurte for lenge, brukte samme taktikk som på mandag. Han åpnet spurten med rundt 200 meter igjen, men måtte på ny se at Columbias superspurter Mark Cavendish kom som en kule bakfra og tok etappeseieren. Et dejá vu til mandagens etappeavslutning.

Les Kurt Asle Arvesen sin blogg fra Sveits rundt her.

Også denne gangen ble Rabobanks Oscar Freire nummer to. Hushovd tok fjerdeplassen, bak Fancesco Gavazzi. Etter mandagens spurtoppgjør har Hushovd doblet astmamedisindosen sin på grunn av pollen, men det gjorde ikke underverker i dag. Det største problemet var likevel fraværet av en opptrekker på de siste meterne.

Heinrich Häussler var mannen som ga seg for Cervélo 400 meter før mål. Før det var det Brett Lancaster som trakk opp.

Se spurten i videovinduet øverst i artikkelen.

Team Columbia har nå tatt fire etappeseiere i Sveits rundt. To av dem med Cavendish, som egentlig bare er med for å få fjelltrening.

- Jeg satt på hjulet til Thor og stakk med 175 meter igjen. Jeg klarte å komme meg enkelt forbi og vinne, sa Cavendish etter målgang.

- Det var en knallhard kamp i feltet den siste kilometeren fordi kun to lag har vunnet etapper. De andre lagene er begynt å bli nervøse, men nok en gang leverte laget meg perfekt inn mot avslutningen, sier briten.

Se intervju med Cavendish:

324349

AG2Rs Tadej Valjavec beholder ledertrøyen i nok en etappe. Men Saxo Banks Fabian Cancellara har spist seg godt innpå og er bare ni sekunder bak.

Rittet avsluttes med en tempoetappe søndag.

Se fullstendige resultatlister her (ekstern lenke)!

Se hvordan cavendish slo Hushovd på mandag her:

322870