SKUELYSTNE: Når turistene strømmer til Norge om sommeren, kan det til tider bli nokså lattermildt hos turistinformasjonen i Oslo.
SKUELYSTNE: Når turistene strømmer til Norge om sommeren, kan det til tider bli nokså lattermildt hos turistinformasjonen i Oslo.

Her er turistenes merkeligste spørsmål

På turistinformasjonen i Oslo vil noen til «the city of Rybak» mens andre nekter å betale for frimerker.

Jeg har opplevd at en ikke ville kjøpe et frimerke fordi det kostet for mye I sommerhalvåret opplever informasjonskonsulent Ellen Mæhle ved turistinformasjonen i Oslo mange artige episoder med uvitende turister som har en snedig oppfattelse av Norge.

Se også 18. mai kan bli en nasjonal fridag

Til Nordpolen på et øyeblikk

Selv om de aller fleste av de utenlandske turistene som besøker Norge leser seg opp før avreise, finnes det allikevel en rekke tilreisende som tror landet er mindre enn det er.

- Flere ganger har folk kommet innom og lurt på rutetidene til Nordkapp så de kan ta seg en svipptur oppom. Det har til og med kommet en person som lurte på transportalternativer til Nordpolen, sier Ellen til waschera.no.

Turistnæringen har også fått oppleve at Rybak-hysteriet etter Melodi Grand Prix har nådd verden.

- Nylig var det noen som spurte hvordan de kunne komme seg til «the city of Rybak». Det viste seg imidlertid at de egentlig mente Rjukan, sier en kollega ved turistinformasjonen.

De ansatte ved turistinformasjonen trives godt med å møte ulike mennesker, men innrømmer også at det kan være krevende med tverre turister.

- Det kan være ekstremt slitsomt å måtte gi så mye av seg selv. Det verste er når det kommer turister inn hit for å klage på været, sier den serviceinnstilte konsulenten.

Se også Turistenes vrangforestillinger om Norge

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

RETT RUNDT HJØRNET:
  Turistinformasjonen i Oslo blir stadig spurt av eventyrlystne utlendinger
  hva rutetidene er til Nordkapp.
RETT RUNDT HJØRNET: Turistinformasjonen i Oslo blir stadig spurt av eventyrlystne utlendinger hva rutetidene er til Nordkapp.

Skuffede tyskere

Ikke alle turistene får innfridd sine forventninger til Norge selv om de aller fleste er imponerte over hyggelige innbyggere og frisk luft.

- Stadig er det innom en del tyske turister som er skuffet over nordmenn fordi de færreste av oss snakker tysk, sier informasjonskonsulenten.

Mange turister fra utlandet som er vandt til lavere priser blir sjokkert over prisnivået i Norge.

- Jeg har opplevd at en ikke ville kjøpe et frimerke fordi det kostet for mye. Allikevel er det bare en myte at det er dyrere her enn i andre hovedsteder i Europa, avslutter Ellen Mæhle med et smil.

Se flere godbiter på waschera.no