Nord-Korea VM-klar etter drama

Nord-Korea greide 0-0 mot Saudi-Arabia og sikret plassen i neste års VM-sluttspill etter et fotballdrama av de sjeldne.

Nord Korea  (Foto: Scanpix/AP)
Nord Korea (Foto: Scanpix/AP)

Nord-Korea er klar for fotball-VM for første gang siden 1966, da laget skapte sensasjon ved å slå ut Italia og ta tre måls ledelse mot Portugal før legenden Eusebio vendte kampen.

Hjemme i Riyadh jaget Saudi-Arabia vinnermålet som ville sendt laget til VM og knust den nordkoreanske drømmen. På overtid fikk vertene et frisparkmål annullert fordi dommeren ikke hadde gitt klarsignal. Da frisparket ble tatt, bommet Naif Hazazi på åpent mål etter at Nord-Koreas keeper misset i feltet.

Fem minutter på overtid ble gjestenes innbytter Kim Yong-jun utvist etter bare seks minutter på banen, men til sist kunne Nord-Koreas spillere juble over annenplass i gruppen.

De må sende noen varme tanker til sine ellers så uglesette naboer i sør. Hadde ikke Manchester United-spiller Park Ji-sung utlignet til 1-1 for Sør-Korea mot Iran noen timer tidligere, ville Iran knepet annenplassen og fått VM-tur.

I stedet er Iran utslått. Saudi-Arabia ble nummer tre og får møte Bahrain to ganger i september. Vinneren møter New Zealand i kamper om en VM-billett. (©NTB)