Kassene med flygebladene ble sluppet over Helmand provinsen av det britiske luftforsvaret.
Kassene med flygebladene ble sluppet over Helmand provinsen av det britiske luftforsvaret.

Tre danske soldater drept i Afghanistan

- Det er et hardt slag for oss alle, sier sjefen for hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre soldatene ble drept i Gereshk i Afghanistan, opplyser Hærens Operative Kommando (HOK) i Danmark.

Soldatene tilhørte Danish Battle Group, og ble drept onsdag formiddag da en eksplosjon rammet bilen de kjørte i på Highway 1.

Først i en bilkolonne

Highway 1 er hovedveien gjennom det danske ansvarsområde i Helmand-provisen. Bilen de kjørte i var den første i en kollonne da eksplosjonen skjedde.

- Det er med stor forferdelse at jeg og delegasjonen mottok beskjeden om at det hadde vært en hendelse, og enda verre, da vi fikk vite at de tre rammede soldatene var døde, sier den danske forsvarsministeren Søren Gade til TV 2 Danmark.

Gade hadde akkurat vært i Helmand-provinsen på besøk og var på vei hjem da han mottok beskjeden.

Fikk raskt hjelp

Det skal straks ha blitt satt igang livredning på stedet, og de tre rammede soldatene ble raskt fraktet til feltsykehuset i Camp Bastion med helikopter. Skadene skal ha vært så alvorlige at alle tre ble erklært døde da de kom fram til sykehuset.

- Vi har idag mistet tre av våre soldater som ble drept i sydlige Afghanistan, da deres kjøretøy ble rammet av en eksplosjon. Det er et hardt slag for oss alle, sier sjefen for HOK, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard i en pressemelding.

Alle pårørende skal være varslet.

24 dansker drept

Danmark har omkring 675 soldater utstasjonert i Afghanistan. I alt er 24 danske soldater drept under tjeneste i landet siden 2002.