- Zimbabwe er på rett vei

Å demonisere Robert Mugabe fører ingensteds hen. Det skjer forandring i Zimbabwe, og den er ugjenkallelig, mener statsminister Morgan Tsvangirai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere opposisjonslederen avfeier alle som mener at nesten ingenting er endret etter at han tiltrådte som statsminister og slår bestemt fast at landet hans er på vei ut av den ti år lange krisen.

I et foredrag i Nobelinstituttet onsdag ba han også innstendig om at omverdenen må ha tillit til den nye overgangsregjeringen og ikke dømme den på bakgrunn av president Mugabes tidligere synder.

- Vi tror at vi har fått landet tilbake på rett spor. Vi opplever økonomisk og politisk oppgang, og det er også på tide å stanse isolasjonen som landet har opplevd de ti siste årene, sa Tsvangirai til den fullpakkede salen.

At mange land nøler med å gi Zimbabwe penger så lenge Mugabe fortsatt er president, synes han ikke noe om. Han er heller ikke enig med eksperter som har påpekt at den politiske fremgangen i landet har vært mager etter at overgangsregjeringen ble tatt i ed i februar. (©NTB)