Republikansk senator innrømmer affære

Den konservative republikanske senatoren John Ensign innrømmet tirsdag at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en ansatt i valgkampstaben sin i nesten et år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ensign, som er medlem av den konservative kristne gruppa Promise Keepers, hadde klare ambisjoner om å kjempe for å bli republikanernes presidentkandidat ved neste korsvei. Han er senator for Nevada.

På en pressekonferanse tirsdag kveld innrømmet han at han fra desember 2007 til august i fjor hadde et forhold til en kvinne i valgkampstaben sin som er gift med en ansatt på Ensigns kontor i Washington.

Ensign er den siste i en lang rekke republikanske politikere, mange av dem kristenkonservative, som har innrømmet utenomekteskapelige forhold, blant dem Larry Craig fra Idaho og David Vitter fra Louisiana.

Ensign ble først valgt til Senatet i 2000 etter seks år i Representantenes hus. Han steg raskt i gradene og sitter nå i ledelsen i republikanernes senatsgruppe. Han har vært en stigende stjerne for de mest konservative republikanerne. (©NTB)