Steven Damman (Foto: Politiet)
Steven Damman (Foto: Politiet)

Savnet gutt kan ha kommet til rette etter 54 år

En amerikansk mann hevder han er Steven Damman, som forsvant som toåring i 1955.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene i New York har en ledetråd i den mystiske forsvinningssaken, der en to år gammel gutt forsvant fra utsiden av et bakeri i Long Island for 54 år siden.

Påstår han er Steven

En mann bosatt i Michigan hevder han er den savnede gutten, skriver nyhetsbyrået AP.

Politibetjent Kevin Smith ved Nassau County politidistrikt sier til AP at mannen dukket opp på hans kontor for flere måneder siden. Han fortalte politimannen at han trodde han var Steven Damman.

Avventer DNA-resultater

Saken ble sendt videre til FBI i Michigan, der de venter på resultatene av flere DNA-prøver.

Damman forsvant i 1955 da moren hans forlot ham og søsteren i en barnevogn utenfor et bakeri i East Meadow. Da hun kom tilbake var barnevognen forsvunnet. Senere ble den funnet rundt et hushjørne, men bare datteren satt fortsatt i vognen.

Dammen ble aldri funnet, trass i en omfattende leteaksjon og mye mediaoppmerksomhet. Foreldrene fikk også et krav om løsepenger fra kidnapperne noen måneder senere.

- Meget mulig det er ham

Guttens far, Jerry Damman, bor nå nær Newton i delstaten Iowa sammen med sin nye kone. Han sier at det er «meget mulig» at mannen kan være hans sønn.

- Etter alle disse årene, mister man liksom alt håpet. Til en viss grad vil dette sannsynligvis bli avgjørende, sier han.

Den ennå uidentifiserte mannen fra Michigan skal ha sagt til politiet at han aldri følte at han hørte hjemme i familien han vokste opp i. En gryende mistanke om at han kunne være en savnet person gjorde at han begynte å søke på nettet etter svar. Damman-saken gjorde ham overbevist om at han var den savnede gutten.

Kan ha vært på besøk

Jerry Damman tror mannen kan være identisk med en ukjent mann som oppsøkte gården hans i høst. Søsteren Pamela fikk også besøk av mannen.

- Hun så på mannen og han lignet på Steven, sier Charlotte Dammen, som er gift med Jerry Damman men ikke er mor til den savnede.

Full av håp har familiene forsøkt å få kontakt med den uidentifiserte mannen to ganger tirsdag, uten å få svar.

- Det er naturlig å bli håpefull. Det vil gi meg en avslutning å få vite hva som skjedde, sier Jerry Damman til AP.