Astana rider Lance Armstrong (L) of the U.S. talks to Astana team manager Johan Bruyneel  (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS)
Astana rider Lance Armstrong (L) of the U.S. talks to Astana team manager Johan Bruyneel (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS)

Astana betalte ikke innen fristen

Astana måtte betale inn 53,6 millioner kroner innen klokken 17.00 tirsdag. Det gjorde de ikke.

Dersom det kaskhstanske sykkellaget ikke betaler inn pengene innen fristen, kan det internasjonale sykkelforbundet (UCI) trekke tilbake Astanas lisens, skriver Cyclingnews.

Det vil bety at sykkelstjerner som Lance Armstrong, Levi Leipheimer og Alberto Contador kan miste Tour de France. Mister laget lisensen må arrangøren av Touren, ASO, overstyre UCI og invitere laget til å delta likevel. Tour de France er nemlig ikke et proTour-ritt, slik at ASo kan invitere de lagene de selv ønsker. Så spørs det om det aktuelt å la Astana få være med, ettersom ASO og UCI har fått et mye bedre forhold i det siste.

Astana har vært i økonomiske problemer i hele vår på grunn av finanskrisen. Manglende lønnsutbetalinger førte til opprør blant syklistene under Giro d'Italia.

UCI krevde en bakgaranti av laget i begynnelsen av juni, noe de også fikk. Dermed kunne Astana sykle Luxembourg rundt. Nå vil forbundet ha mer enn bare en garanti. Men det er ikke sikkert Astana vil la seg presse til det.

- Hvis det er opp til meg, betaler vi ikke. Vi har pengene, men vil ikke betale. Vi har oppfylt alle forespørsler fra UCis lisensutvalg, men de ønsker åpenbart mer enn sikkerhet. De må vise meg hvor i regelverket dette står. kan de det, er jeg villig til å finne pengene, sier Rinus Wagtmans, visepresident i det kasakhstanske sykkelforbundet, til belgiske medier ifølge feltet.dk.

Han er ikke redd for å miste lisensen.

- UCI kan ta protourlisensen hvis de vil. Vi kan bare fortsette å kjøre på invitasjoner, sier Wagtmans.

SISTE: Pengene kom ikke fra Astana innen fristen.

- Jeg regner med vi vet noe innen i morgen, sier UCIs pressesjef, Enrico Carpani til dansk TV 2 Sporten.