En representant for det iranske vokterrådet kunngjør på iransk statlig TV at det vil bli en ny opptelling av stemmene etter det iranske presidentvalget. (Foto: IRINN/APTN)
En representant for det iranske vokterrådet kunngjør på iransk statlig TV at det vil bli en ny opptelling av stemmene etter det iranske presidentvalget. (Foto: IRINN/APTN)

Ny opptelling av stemmene i Iran

Vokterrådet ser ut til å bøye av for press fra demonstrantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Iranske myndigheter har kunngjort at det vil bli en ny opptelling av stemmene etter det iranske presidentvalget. Dette ble kjent på iransk statlig fjernsyn for kort tid siden.

Ayatollah Ali Khamenei innkalte mandag til et møte med det mektige Vokterrådet for å be om en gransking av valgfusk-anklagene fra Mousavi.

Les også: Irans øverste åndelige leder krever gransking

- Jeg har anket til Vokterrådet, men jeg er ikke særlig optimistisk til dommen deres. Mange av medlemmene av rådet var ikke upartiske i valget og støttet regjeringens kandidat, sa Mousavi i en uttalelse på internettsiden sin mandag.

Meldingen om omtelling av stemmene, kommer kort tid etter at det ble kjent at gårsdagens demonstrasjoner og opptøyer i Teheran førte til at flere ble drept.

- Flere bråkmakere ville angripe en militærpost og vandalisere offentlig eiendom i nærheten av Azadi Square (Frihetsplassen). Dessverre ble sju personer drept og flere skadet i hendelsen, lød meldingen som kom fra den statlige Radio Payam.

Iranske myndigheter erklærte sittende president, Mahmoud Ahmadinejad, som vinner av valget med over 60 prosent av stemmene.

Gjennom hele helgen og gårsdagen har demonstrantene tatt til gatene i protest, og myndighetenes svar har vært voldsomt.