Obama gjentar krav om stans i israelske bosetninger

Den amerikanske presidenten Barack Obama mener den siste talen til Israels statsminister Benjamin Netanyahu hadde positive trekk. Samtidig gjentar Obama kravet om at utvidelsen av bosetningene på Vestbredden må stanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sin tale søndag godtok Netanyahu for første gang at palestinerne kan få en slags stat dersom en rekke betingelser oppfylles.

- Alt i alt så synes jeg det var en positiv bevegelse i statsministerens tale. Han anerkjente behovet for to stater, sa Obama på en pressekonferanse i Washington mandag.

Presidenten sa at Netanyahus uttalelser representerer en mulighet for at skikkelige fredssamtaler mellom Israel og palestinerne kan komme i gang igjen. Samtidig gjentok han kravet om at utvidelsen av de israelske bosetningene på den okkuperte Vestbredden må stanse.

- Begge sider må bevege seg på en måte som er politisk vanskelig for å oppnå det som på lang sikt vil være både i israelernes og palestinernes interesse. På den israelske siden betyr det en stans i bosetningene, sa Obama.

Pressekonferansen i Washington ble holdt etter et møte mellom Obama og den italienske statsministeren Silvio Berlusconi. (©NTB)