Klima-Solheim voldsomt oppgitt over Siv Jensen

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) levnet ikke Frp-leder Siv Jensen mye ære da han mandag skulle oppsummere klimaforhandlingene i Bonn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miljøvernministeren fryder seg stort i rosen internasjonalt for Norges rolle som angivelig verdensledende på klimafronten. Også da han mandag skulle oppsummere for pressen klimaforhandlingene i Bonn i forrige uke, påpekte han at Norge er av FN kåret til verdensmester i klimapolitikk.

Så gikk han til angrep på Fremskrittspartiet leder, Siv Jensen.

– Norge er igjen blitt verdensledende på klimapolitikk. Hvis Siv Jensen får danne regjering etter valget kommer vi til å stille i den absolutte baktroppen, sa han.

Og det stoppet ikke der. Solheim vil gjøre klima og de internasjonale forhandlingene, som er ment å kulminere med en ny og forpliktende klimaavtale i København rett før jul, til en hovedsak i valgkampen.

– Frp klarte som eneste parti jeg vet om i verden å avholde et landsmøte uten å nevne klimakrisen. Det må være verdensrekord. Siv Jensen vil ikke engang svare hva hun kommer til å gå for i forhandlingene hvis hun får danne regjering. Det er et bedrageri som er helt utrolig. Velgerne skal først etter valget få vite hva hun vil gjøre, sa Solheim. (©NTB)