Arbeidstilsynet krever svar fra Nav

Det kan være helseskadelig å jobbe i Nav. De ansatte føler at de ikke har tilstrekkelig medvirkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det går fram av Arbeidstilsynets rapport om forholdene for de ansatte i Nav, melder Aftenposten.no. Rapporten legges fram mandag ettermiddag. Arbeidstilsynet har funnet brudd på arbeidsmiljøloven.

Av rapporten går det fram at det er store og helseskadelige arbeidsbelastninger i Nav, at de ansatte føler utilstrekkelig medvirkning, samt at Nav har manglende kartlegging av arbeidsmiljøkonsekvenser ved bruk av vikarer.

Arbeidstilsynet pålegger etaten å kartlegge omfanget av de uheldige arbeidsbelastningene. På bakgrunn av dette må de utarbeide handlingsplaner og iverksette ulike tiltak, som igjen skal evalueres sommeren 2010.

– NAVs ansatte har over flere år jobbet hardt og med høyt tempo for å realisere reformen. Det har helt tydelig gått for hardt ut over arbeidsmiljøet noen steder, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en kommentar til de ansatte, skriver Aftenposten.no.

Arbeidstilsynet skal ha satt 6. juli som frist for å gi tilbakemelding på rapporten.

– Dette er en kjempeutfordring for Nav. Vi kjenner oss igjen i det som kommer fram i rapporten. Det er en veldig alvorlig arbeidssituasjon i Nav, og det må tas grep, sier rådgiver i Norsk Tjenestemannslags klubb i Nav Stein Bjarne Larsen til Aftenposten.no. (©NTB)