Film: Zoolander, Ben Stiller
Film: Zoolander, Ben Stiller

Ben Stiller i fri dressur

Zoolander er modellen med den blendende utsrålingen, men med få hjerneceller. Han roter seg bort i en farlig, kriminell organisasjon som vil ha ham til å drepe. Plutselig må han tenke fort, noe som er svært uvant for ham.

Alle Ben Stiller-fans kan glede seg til ekstrem-komedie fra modellbransjen i filmen om Derek Zoolander. "Her forleden tenkte jeg på å melde meg som frivillig og hjelpe vanskeligstilte barn å lære å lese... Bare det å tenke på det var den mest givende opplevelse i mitt liv!" Sier Zoolander blant annet, og stortrives i rollen som "Årets Supermodell", en tittel han regner med å håve inn for fjerde år på rad.

Men Derek Zoolander opplever sitt livs krise da han blir slått av en nykommer, Hansel (Owen Wilson). En gryende mistanke melder seg. Kan det være andre verdier i livet enn det å være fryktelig pen, og tilbringe fire timer foran speilet for å justere en hodebevegelse? Han tenker alvorlig på saken, og på å gjøre noe med den.

Men det dramatiske høydepunktet må være da han står med pistol i hånden (og matchende antrekk), i ferd med å bli en kaldblodig morder, og plutselig oppdager den grusomme sannheten om hvorfor ingen mannlige modeller lever etter fylte 30. Ben Stiller både regisserer og spiller hovedrollen i denne sprø komedien som er en karikatur av modellbransjen. På rollelisten står både hans kone (Christine Taylor), hans mor, far og søster.

Karakteren Derek har Stiller skapt sammen med sin nå avdøde venn, stand-up komikeren Drake Sather.


Se Benn Stiller i filmen "Zoolander" på TV 2 Zebra onsdag 17. juni kl. 00:00.