Jan Erik Kjær Jakten 09
Jan Erik Kjær Jakten 09

«Jakten»-Jan Erik:
Savner kjæreste om sommeren

Bonden håper å møte mannen i sitt liv.

Til høsten skal åtte bønder få hjelp av Katrine Moholt til å finne kjærligheten i «Jakten på kjærligheten» på TV 2.

Bonde Jan Erik Kjær skal til høsten jakte etter mannen i sitt liv, men først må han ta med seg dyrene sine 900 meter over havet.

Under kan du lese alt om Jan Eriks sommer:

- Hvilke planer har du for sommeren?

- Om sommeren tar jeg med meg alle dyra til setra på Kvernbru 900 meter over havet. Der er vi i om lag åtte uker fra slutten av juni til begynnelsen av september. Selv om dyra må ha sitt daglige stell og det er mye jobb, er likevel ukene på setra som ferie både for meg og kyrne.

- Hva må gjøres på gården i sommer?

- Jeg er jo inne i mitt første driftsår, og jeg skal nå ta i bruk ei seter hvor det ikke har vært drevet med dyr på over 50 år. Seterfjøset fra 1700-tallet trenger derfor mye restaurering, og jeg må legge mye arbeid ned i å få setra i drift. Dette blir nok hovedsysselen i sommer, i tillegg til slåttonn nede på gården og daglig stell av dyra på setra.

- Hva liker du helst å gjøre på sommeren?

- Jeg stortrives i fjellheimen, og derfor er det å være på setra med dyra en ypperlig måte å kombinere jobb og fritid på. Ofte er det mye å gjøre, men samtidig føler jeg en frihet og tempoet roer seg automatisk når jeg kommer meg på setra.

- Hva legger du på grillen?

- Fjellørret i folie med hjemmelaget rømme og urter, er knallgod grillmat!

- Hva er ditt beste ferieminne?

- Når det gjelder utenlandsturer, husker jeg veldig godt en tur på loffen med ryggsekk i Tunisia. Det å reise rundt uten en veldig planlagt reiserute og komme tett inn på lokalbefolkningen og kulturen har gitt mange gode og spennende minner.

- Leser du bøker/blader i ferien?

- Jeg leser alltid en bok, og om sommeren har jeg ofte et slags leseprosjekt hvor jeg bestemmer meg for å fordype meg i arbeidet til enkeltforfattere. I år blir det litt variert, men den siste boka til Per Petterson er garantert med til fjells, sammen med Robert Wilsons siste om drapsetterforsker Javier Falcón.

- Beskriv en perfekt sommer?

- En perfekt sommer er en god kombinasjon mellom sol og regn, et passelig antall myggestikk og stor slitasje på fjellstøvlene. Hvis i tillegg kyrne er snille og kommer hjem fra fjellbeite om kvelden, kan det nesten ikke være bedre. Det vil si: Neste år håper jeg jo å ha en kjæreste å dele sommeren med. Det ville vært helt perfekt!

Les også: Her er årets «Jakten»-bønder

Les mer: Her bor alle «Jakten»-bøndene

Vil du jakte på Jan Erik?

For å skrive til Jan Erik sender du en mail med Jan Erik i emnefeltet til bonderomantikk@tv2.no.

Du kan også sende brev til: Bonderomantikk, pb 900 Sentrum, 0104 Oslo. Merk konvolutten med Jan Erik.

Frist for å sende inn brev til bøndene er 12. august 2009.

Her kan du lese alt om årets «Jakten på kjærligheten»